Actiune a politistilor braileni pentru combaterea braconajului piscicol

De IPJ Braila 10 August 2015, 16:08 Fapt divers

În perioada 6-9 august a.c., Direcția de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a coordonat o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol pe raza județelor Brăila, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și în Delta Dunării.

La nivelul judeţului nostru, la acţiune au participat poliţişti de ordine publică, de la transporturi, rutieră şi de la investigare a criminalităţii economice, împreună cu lucrători din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultura-Filiala Brăila.

Polițiștii au efectuat 15 acțiuni și controale, fiind verificate 8 societăți comerciale, 14 ambarcațiuni și 127 de autoturisme.

De asemenea, polițiștii au constatat 12 infracțiuni, prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, şi au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale (10 prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, și 52 la alte acte normative), în valoare de 24.751 de lei.

Au fost ridicate în vederea cercetărilor 4 plase monofilament, în lungime de aproximativ 390 metri, 7 plase de pescuit cu fir textil, în lungime de circa 615 metri, şi 4 setci.

Exemplu:

Au fost depistaţi doi tineri, de 18 şi 25 de ani, din localitatea Ostrov, judeţul Tulcea, în timp ce se aflau într-o barcă pe Braţul Măcin al Dunării, în dreptul localităţii Frecăţei, şi pescuiau folosindu-se de o setcă tip monofilament (unealtă interzisă).

Setca a fost confiscată şi în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 

Autor IPJ Braila 10 August 2015, 16:08 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii