Actiune în Delta Dunării pentru prevenire si combaterea braconajului

De Redactia 16 August 2015, 10:49 Fapt divers

Delta DunariiPeste 600 de kilograme de pește, plase de pescuit, ambarcațiuni și unelte de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, de polițiștii, în urma unei acțiuni desfășurate în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

În perioada 11 — 13 august a.c., sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Poliție 'Delta Dunării' au desfășurat o acțiune în Rezervația Biosferei Delta Dunării, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și cinegetic.

În cadrul activităților desfășurate, au fost constatate 4 infracțiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 4 persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 611 kg. de pește, două ambarcațiuni rapide, 2 motoare de ambarcațiuni, 11 unelte de pescuit din plasă monofilament, în lungime de 550 de m., valoarea aproximativă a bunurilor confiscate fiind de 33.000 de lei.

Cu titlu exemplificativ:

— La data de 11 august a.c., doi bărbați din Mahmudia au fost depistați pe lacul Potcoava, în timp ce pescuiau comercial, dintr-o ambarcațiune propulsată de un motor outboard, cu unelte fixe tip talian cu vintire de baltă, fără a poseda licență pentru pescuit comercial.

În ambarcațiune, polițiștii au găsit 35 de kg. de pește proaspăt capturat, pe care l-au confiscat și l-au predat spre valorificare la o societate specializată.

Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal, iar ambarcațiunea și motorul au fost indisponibilizate, până la definitivarea cercetărilor.

— Doi bărbați din Tulcea au fost depistați de polițiști, la data de 12 august a.c., pe lacul Puiu, în timp ce transportau 507 kg. de pește proaspăt din speciile somn, crap și caras, fără documente legale de proveniență, cu o ambarcațiune din fibră de sticlă, propulsată de un motor outboard.

Ambarcațiunea și motorul au fost indisponibilizate până la definitivarea cercetărilor, peștele a fost ridicat în vederea confiscării și predat spre valorificare la o societate de profil, iar pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal.

 

Autor Redactia 16 August 2015, 10:49 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii