Vindeau Scrumbie și Hering fără acte

De IJJ Braila 24 Martie 2019, 21:17 Fapt divers

Joi, 21 martie a.c., o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila a depistat în zona unui magazin situat pe șoseaua Buzăului, din municipiul Brăila, doi bărbaţi care comercializau pește fără a deţine acte legale.

Cei în cauză ofereau spre vânzare peştele chiar din autoturismul proprietate personală, iar în urma verificărilor efectuate jandarmii brăileni au constatat că numiţii Ș.G. și B.G. comercializau, de fapt, peşte din specia hering ca fiind peşte din specia scrumbie.
Ca urmare a bonului fiscal pe care jandarmii l-au găsit asupra celor doi, reiese că heringul a fost achiziţionat de la o societate comercială, la preţul de 6,90 lei/kg., însă acum era revândut ca scrumbie la preţul de 20,00 lei/kg.

La momentul depistării, jandarmii au mai găsit doar cantitatea de 26 kg. hering şi un cântar electronic care era folosit pentru comercializarea peştelui.

Echipajul de jandarmi a identificat la faţa locului mai multe persoane care au fost înşelate prin această metodă şi care au mulţumit jandarmilor pentru stoparea acestei activităţi ilegale.

Menţionăm că numitul B.G. nu este la prima abatere de acest fel, el fiind depistat de jandarmi şi în urmă cu două zile, atunci când i-au fost confiscate 59 kg. de hering, pentru aceeaşi ilegalitate.

Bărbaţii au fost conduşi la sediul Jandarmeriei Brăila unde le-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte” conform art. 64, lit. h din OUG 23 /2008, și ,,înșelăciune” conform art. 244 alin. 1 CP.

 

 

Autor IJJ Braila 24 Martie 2019, 21:17 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii