Un brăilean s-a ales cu lucrare penală pentru braconaj piscicol

De Frimu Ghinea 16 Iunie 2014, 13:37 Fapt divers
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, un bărbat care desfăşura activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţia necesară acestei activităţi. 

În data de 13 iunie a.c., poliţisti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol au depistat şi reţinut la kilometrul fluvial 209, malul stâng al fluviului Dunărea, o persoana de sex masculin, care pescuia comercial. 

În urma verificărilor specifice efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana este cetăţean român, Ion A., în vârstă de 60 ani, domiciliat în localitatea Brăila.
Bărbatul desfăşura activităţi de pescuit comercial fără autorizaţie folosind o unealtă de pescuit de tip prostovol, care la vederea lucrătorilor noştri a aruncat-o în apele fluviului nemaiputând fi recuperată.  

În urma activităţii de pescuit, bărbatul reuşise capturarea cantităţii de 11 kilograme de peşte din speciile crap şi caras, pe care colegii noştri au ridicat-o şi au predat-o unei unităţi de profil spre valorificare.

Pe numele bărbatului, poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea şi folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 

Autor Frimu Ghinea 16 Iunie 2014, 13:37 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii