Trei brăileni depistaţi la braconaj piscicol

De Frimu Ghinea 13 Mai 2014, 08:09 Fapt divers
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, trei bărbaţi care desfăşurau activităţi de pescuit fără a deţine autorizaţii în acest sens şi în perioada de prohibiţie. 

În data de 11 mai a.c., în jurul orei 06,30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în perioada de prohibiţie.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au depistat, pe Lacul Jepşile de Jos din Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, trei bărbaţi, care pescuiau neautorizat dintr-o barca din tablă folosind 5 plase de pescuit de tip monofilament şi o plasă de pescuit din aţă, cu care au reuşit să captureze cantitatea de 46 de kilograme de peşte, specia plătică. 
În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei bărbaţi sunt Marin F., Grigore S. şi Marian L., toţi cu domiciliul pe raza judeţului Brăila.

Cantitatea de peşte în valoare de 230 de lei a fost predată unei unităţi de profil  pentru valorificare, iar plasele de pescuit de tip monofilament în lungime totală de 320 de metri şi plasa din aţă în lungime de 75 de metri, în valoare de 300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele celor trei bărbaţi, poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea, sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a oricăror unelte de pescuit comercial.

 

Autor Frimu Ghinea 13 Mai 2014, 08:09 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii