Actiuni ale politistilor braileni în cadrul programului Scoala altfel

De Alexandrina Iordache 09 Aprilie 2014, 09:28 Fapt divers
La nivel national Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, desfasoara o serie de întâlniri cu copii din din grădiniţe, şcoli şi licee în cadrul programului ”Scoala Altfel”.

Politistii braileni desfasoara în perioada 7-11 aprilie 2014, saptamâna ”Scoala Altfel”, la întâlnirile cu copiii atât în unitatile de învatamânt cât si în alte locuri publice prezentându-le, adaptat celor patru cicluri de învatamânt (prescolar, primar, gimnazial, liceal) aspecte legate de educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteism, abandon şcolar, victimizarea sexuală şi violenţa domestică, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri, dispariţiile de minori, traficul de persoane, răspunderea penală la minori, cariera de poliţist şi voluntari pentru un viitor mai sigur.

Calendarul activitatilor, comunicat de IPJ Braila, este urmatorul:

Luni, 7 aprilie a.c., poliţişti de la Serviciul Rutier au prezentat elevilor o autospecială în curtea următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala Primară „Sfânta Maria”, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Grădiniţa nr. 48 Brăila şi în Promenada Mall, purtând discuţii cu aceştia pe teme de circulaţie rutieră;

Marţi, 8 aprilie a.c., poliţişti de la Serviciul Rutier vor prezenta o autospecială în curtea Şcolii Gimnazială „Fănuş Neagu”, Liceului Teoretic „Panait Cerna”, Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu", Colegiul Naţional „Ana Aslan” şi Şcolii Gimnazială „Mihail Sadoveanu” şi în incinta Promenada Mall,  şi vor purta discuţii cu peste 160 de elevi, pe teme de circulaţie rutieră. Luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale vor organiza ateliere de lucru şi le vor prezenta dotările şi echipamentele de lucru ale acestora.

Miercuri, 9 aprilie a.c., elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la Liceul de Artă „Hariclea Darclee”, Liceul Pedagogic "D.P.Perpessicius" şi Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” vor asculta sfaturile de circulaţie, de prevenire a traficului de persoane, prevenire în ceea ce priveşte consumul de substanţe psihoactive şi de prevenirea a delincvenţei juvenile, adresate de poliţişti de la Serviciul Rutier şi de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii.

De asemenea, poliţişti de la Serviciul Resurse Umane îi vor informa despre cum pot deveni poliţişti, promovând această profesie, iar colegii de la Serviciul Criminalistic le vor destăinui o parte din activităţile lor specifice, organizând şi ateliere  de prezentare a dotărilor lor şi le vor realiza un portret criminalistic.

Joi, 10 aprilie a.c., poliţiştii îi vor vizita pe elevii claselor a IX-a şi a XI-a de la Liceul Pedagogic "D.P.Perpessicius", din municipiul Braila, şi le vor prezenta informaţii despre cum şi ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a urma cursurile instituţiilor de învăţământ ale Poliţiei Române. Şi politistii de la Serviciul Criminalistic vor fi prezenţi pentru a le prezenta câteva dintre multitudinea de activităţi pe care aceştia o desfăşoară şi vor realiza şi un portret criminalistic.

De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier vor continua să le prezinte elevilor invitaţi în Promenada Mall informaţii rutiere şi autospeciala de serviciu.
 
Vineri, 11 aprilie a.c., poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Crimninalităţii vor fi prezenţi la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, din municipiu, şi le vor prezenta acestora informaţii pentru prevenirea traficului de persoane, vor purta discuţii interactive după ce vor viziona un film pe acestă temă.  
Serviciul Rutier vor continua să prezinte o autospecială la mall şi vor purta discuţii cu elevii pe teme de circulaţie rutieră.

 

Autor Alexandrina Iordache 09 Aprilie 2014, 09:28 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate