Actiuni de prevenire si combatere a braconajului piscicol

De IJJ Braila 10 Mai 2015, 10:22 Fapt divers

În vederea creşterii eficienţei acţiunilor de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila a fost îmbunătăţită cu o ambarcaţiune tip “Drusila 470”, echipată cu motor Jonson de 50 CP.

Ca urmare a demersurilor întreprinse de conducerea inspectoratului, ambarcaţiunea a fost transferată de la Jandarmeria Tulcea, iar doi jandarmi din cadrul Detaşamentului Mobil de Intervenţie urmează a fi atestaţi pentru conducerea ambarcaţiunii pe ape navigabile, la Centrul de perfecţionare a personalului navigant Constanţa din cadrul I.G.P.F.

În ultimele două luni, jandarmii brăileni au constatat, pe timpul acţiunilor independente, 18 infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Cele mai dese încălcări ale ordonanţei amintite au fost: „deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Autor IJJ Braila 10 Mai 2015, 10:22 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii