Braconieri depistaţi de poliţiştii de frontieră brăileni

De Frimu Ghinea 22 August 2017, 21:25 Fapt divers

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, patru bărbaţi care capturaseră cantitatea totală de 86 kilograme de caras, provenită din pescuit fără a deţine autorizaţie în acest sens.

În data de 20 august a.c. poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, au depistat în zona kilometrului 203 al fluviului Dunărea, patru persoane de sex masculin, toţi brăileni, cu vârstele cuprinse între 28 şi 51 ani.

Persoanele se aflau într-o barcă din tablă care avea ataşat un motor marca Mercury de 4 CP şi pescuiau cu ajutorul a patru unelte de pescuit de tip hodorob (coș fără fund care se cufundă în apele mici pentru a prinde peștele cu mâna), fără a deţine autorizaţie de pescuit.
În urma controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră asupra ambarcaţiei, a fost descoperită cantitatea totală de 86 kg de peşte din specia caras.

Întreaga cantitate de peşte, în valoare totală de 430 lei, a fost predată unei unităţi de profil spre valorificare, iar barca, în valoare de 1.000 lei, motorul în valoare de 2.000 lei şi uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări pe numele celor patru brăileni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi detinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 

Autor Frimu Ghinea 22 August 2017, 21:25 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii