Brăila | Tânără înșelată cu un mesaj de pe telefonul mobil

De IPJ Braila 09 Septembrie 2019, 22:00 Fapt divers

Telefonul mobil a ajuns să fie printre obiectele cele mai dorite de copii, de la cele mai mici vârste, atunci când vine vorba de cadouri pentru diferite ocazii. Iar dacă acesta este şi de ultimă generaţie, dorinţa de a împărtăşi cu colegii, prietenii şi chiar necunoscuţii bucuria de a-l avea, este foarte mare.

Mai mult decât atât, tentaţia de a-l folosi oriunde, oricând şi oricât este irezistibilă. Însă acest lucru vine la pachet cu o serie de riscuri la care copiii se expun, pe fondul vulnerabilităţii lor victimale crescute.

Astfel, posibilitățile fizice și psihice slabe de apărare, capacitatea redusă de a anticipa propriile reacţii şi pe ale altora, de a discerne între intenţiile bune și rele ale celor din jur şi de a înţelege consecinţele unor acţiuni, sinceritatea sentimentelor şi intenţiilor, lipsa experienţei sociale îi expun la riscul de a fi înșelaţi, minţiţi şi chiar constrânși să comită acte ale căror consecinţe negative nu le pot prevedea.

Într-o astfel de situaţie s-a aflat şi o minoră de 15 ani, din Brăila.
În fapt, la data de 5 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 50 de ani, din Brăila, cu privire la faptul că în seara zilei de 4 septembrie, fiica sa, în vârstă de 15 ani, în timp ce se afla pe strada Calea Călăraşilor din municipiu, a fost abordată de o persoană necunoscută, care i-ar fi cerut telefonul mobil pentru a trimite un mesaj.

Tânăra a fost de accord, iar în urma celor petrecute, aceasta a fost informată de către firma de telefonie mobilă despre faptul că a generat un cost suplimentar de 60 de euro.

 

 

Autor IPJ Braila 09 Septembrie 2019, 22:00 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii