Autocamion în valoare de peste 58.000 de lei, căutat de autorităţi, descoperit în P.T.F. Sculeni

De Frimu Ghinea 13 Ianuarie 2019, 15:16 Fapt divers

camion descoperit la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un autocamion marca DAF, în valoare de peste 58.000 de lei, ce figura ca fiind căutat de autorităţile spaniole.

În data de 12.01.2019, în jurul orei 05.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul din R. Moldova Arcadie B., în vârstă de 54 de ani, conducând un ansamblu auto, format dintr-un autocamion marca DAF şi o semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autocamion, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat faptul că mijlocul de transport în cauză figurează ca fiind declarat furat, alertă introdusă de către autorităţile din Spania. Totodată, s-a mai stabilit faptul că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că este doar angajat al firmei căreia îi aparţine mijlocul de transport şi nu știe că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar mijlocul de transport în valoare de 58.375 de lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

 

Autor Frimu Ghinea 13 Ianuarie 2019, 15:16 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii