Atelaje hipo încărcate cu ţigări de contrabandă, depistate la frontieră

De Frimu Ghinea 16 August 2017, 20:57 Fapt divers

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit, în două atelaje hipo conduse de doi cetățeni români, aproximativ 12.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 14 august a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cotu Miculinţi, două atelaje hipo care se deplasau prin culturile de porumb de lângă linia de frontieră, către interiorul țării.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea cele două atelaje hipo, în care se aflau mai multe colete cu ţigări, acoperite de vegetaţie. Conducătorii acestora, Petrică B., în vârstă de 23 de ani şi P. M., în vârstă de 17 ani, ambii cetăţeni români, au declarat că au preluat ţigările dintr-o casă nelocuită din localitatea Cotu Miculinţi, și intenționau să le transporte în localitatea de frontieră Ghireni.   
În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 11.980 de pachete cu țigări Ritm şi Ashima, în valoare totală de 136.100 lei.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.   

 

Autor Frimu Ghinea 16 August 2017, 20:57 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii