Asii volanului - concurs de educatie rutiera si carting la Braila

De IPJ Braila 22 August 2014, 10:50 Fapt divers
Poliţiştii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, au fost implicaţi, în zilele de 15-16 august 2014, în cea de-a treia ediţie a Concursului de carting „Aşii Volanului”, eveniment organizat de Palatul Copiilor Brăila, în colaborare cu Primăria Municipiului Brăila, având ca partener Direcţia Judeţeană de Sport Brăila.

Concursul a fost adresat copiilor pasionaţi de carturi şi a trezit interesul şi participarea unui număr de 30 de copii - conducători de carturi din 6 judeţe: Brăila, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău, Argeş şi din municipiul Bucureşti.  

Organizată şi desfăşurată pe trei probe de concurs: îndemânare, educaţie teoretică şi viteză, competiţia a vizat atât întrecerea pe echipe, cât şi la individual, participanţii, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, fiind împărţiţi pe 4 grupe de vârstă.
    
Prima probă a concursului, organizată în 16 august în parcul din cartierul Lacu Dulce, a urmărit testarea îndemânării copiilor în pilotarea carturilor pe un traseu prestabilit, „presărat” cu jaloane.

Tot în aceeaşi zi, copiii au avut de completat un chestionar de testare şi verificare a cunoştinţelor teoretice pe care le deţin cu privire la regulile de circulaţie.
      
În ziua următoare, tot în parcul din cartierul Lacu Dulce al municipiului nostru, copiii pasionaţi de carturi, însoţiţi de poliţişti, au desfăşurat ultima probă a concursului de măiestrie la volan, anume, proba de viteză.

Clasamentul final al Concursului „Aşii Volanului” a atribuit un bine-meritat loc I echipei Palatului Copiilor Brăila, locul al II-lea, echipele din judeţele Suceava, Neamţ şi Iaşi, iar locul al III-lea, echipele din Bacău şi Bucureşti.
 
Pentru modul în care au înţeles să îmbine pasiunea cu priceperea în practicarea acestui sport, copiii au fost recompensaţi cu medalii, cupe, diplome şi premii, primind cu interes recomandările poliţiştilor, menite să le asigure practicarea în siguranţă a diferitelor activităţi sportive şi recreative.

 

Autor IPJ Braila 22 August 2014, 10:50 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate