Articole pirotehnice descoperite de Politia Județeană Brăila

De IPJ Braila 21 Decembrie 2017, 08:17 Fapt divers

articole pirotehnice descoperite de Politia Braila

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat peste 103.000 de articole pirotehnice. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Astăzi, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila l-au depistat pe un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Brăila, bănuit de comiterea infracţiunii de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

Cu această ocazie, poliţiştii au găsit, într-o magazie a unei societăți din municipiu, 102.700 de petarde, 254 de baterii de artificii și 63 de lansatoare de rachete, ce fac parte din categoriile F2 şi F3.

Articolele pirotehnice identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind interzisă orice operaţiune efectuată cu acestea de către persoanele fizice neautorizate.
Totodată, cu ocazia verificărilor, polițiștii au depistat, în incinta respectivă, mai multe recipiente din plastic, ce conțineau o substanță lichidă gălbuie, cu miros de combustibilpetrolier, în cantitate de 1.395 de litri, acesta fiind ridicată și predată Biroului Vamal Brăila, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii vor continua în această perioadă să efectueze acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Reamintim că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

 

Autor IPJ Braila 21 Decembrie 2017, 08:17 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii