Saptamâna Scoala altfel încheiata de politistii braileni cu promovarea profesiei de politist

De IPJ Braila 13 Aprilie 2014, 21:34 Fapt divers
În săptămâna educaţiei nonformale, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila s-au întâlnit şi au relaţionat cu peste 2.000 de elevi şi 100 de cadre didactice, din 38 de unităţi de învăţământ din municipiul şi judeţul Brăila.

Săptămâna "Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!" s-a încheiat în judeţul Brăila cu momente de interes atât pentru elevi, părinţi şi cadrele didactice, cât şi pentru poliţişti. Printre activităţile cu impact în rândul elevilor s-au remarcat şi cele de promovare a profesiei de poliţist, realizată într-o manieră inovativă pentru elevii din judeţul Brăila.

Astfel, liceenii de la Grupul Şcolar "Edmond Nicolau" Brăila, Liceul Pedagogic "D.P.Perpessicius", Liceul Teoretic „George Vâlsan” Făurei şi Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" Brăila au primit informaţii despre specializările poliţiei direct de la poliţiştii prezenţi la activitate. În întâlnirile, organizate sub forma unei "biblioteci vii", poliţiştii criminalişti, de proximitate şi de prevenire au furnizat parcursul educaţional traseul educaţional urmat pentru a îndeplini această profesie şi motivele care au stat la baza alegerii acestei specializări a poliţiei.
 
Pentru ca prezentarea să fie cât mai convingătoare şi să pătrundă în sfera de interes a elevilor, portretistul criminalist le-a furnizat elevilor câteva dintre secretele acestei specializări. Liceenii au putut afla care sunt diferenţele între portretul-robot judiciar şi portretul-operă artistică şi au înţeles că, pentru întocmirea unui portret-robot care să ducă la identificarea infractorului, victima trebuie să reţină acele semnalmente definitorii ale fizionomiei acestuia, care îl particularizează şi îl fac uşor identificabil.

Pentru exemplificare, poliţistul criminalist a trecut la realizarea portretului-robot al  unei personalităţi publice, activitate care a stârnit interesul elevilor. Aceştia, intuind despre ce persoană este vorba, s-au lăsat prinşi în joc şi i-au indicat poliţistului care sunt modificările pe care trebuie să le mai facă pentru ca portretul să fie cât mai apropiat de realitate.

De asemenea, specialistul criminalist le-a prezentat elevilor prezenţi la activitate, din experienţa sa profesională, un caz de jaf armat care se prefigura a fi unul dificil de soluţionat şi care a fost rezolvat cu sprijinul unui martor ocular şi folosind un sistem biometric.

Pentru a avea o imagine mai amplă despre activităţile specifice ale poliţiştilor, în primul rând a celor care sunt în relaţie directă cu cetăţenii, elevii au vizionat filmul tematic „Viitorul ordinii publice”, realizat de Direcţia Informare şi Relaţii Publice din cadrul M.A.I. şi au primit un exemplar din ediţia aniversară a revistei Romanian Police.

În plus, poliţistul de prevenire şi cel de proximitate au oferit elevilor informaţii privind şcolile de poliţie pe care le pot urma pentru a deveni poliţişti, precum şi condiţiile cerute candidaţilor la admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.

 

Autor IPJ Braila 13 Aprilie 2014, 21:34 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate