900 de euro preţul unui paşaport fals

De Redactia 05 Martie 2018, 15:29 Fapt divers

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din R. Moldova care si-a procurat un paşaport românesc fals, plătind suma de 900 euro, în vederea deplasării în Israel.

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul din R. Moldova Nicolae R., în vârstă de 45 de ani, pasager într-un autocar, înmatriculat în România.

În baza unei analize de risc pe fraude documentare, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperit, ascuns pe corpul bărbatului, un paşaport similar celor eliberate de autoritățile din România, pe care era aplicată fotografía acestuia, dar erau trecute alte date de identificare.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că intenţiona să se deplaseze în Israel, dar depăşise termenul legal de şedere, fapt pentru care în luna ianuarie a.c., a luat legătura cu o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte care, în schimbul sumei de 900 de euro, i-a procurat documentul.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material  în înscrisuri oficiale şi  fals privind identitatea.

 

Autor Redactia 05 Martie 2018, 15:29 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii