9 tineri cercetați penal pentru furturi din societăți comerciale

De IPJ Braila 11 Ianuarie 2018, 17:18 Fapt divers

Polițiștii Biroului Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracțională a 9 tineri, cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, bănuiţi că ar fi comis mai multe furturi din peste 20 de societăţi comerciale, situate pe raza municipiului.

La data de 9 ianuarie a.c., ora 4:30, polițiștii Biroului Ordine Publică i-au depistat pe 3 tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din Brăila, bănuiţi că, în aceeaşi noapte, ar fi pătruns, prin efracţie, forţând lacatele şi sistemele de asigurare ale uşilor de acces, în 7 societăţi comerciale de pe raza municipiului, de unde ar fi sustras diferite bunuri şi sume de bani.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2017-ianuarie 2018, cei trei tineri, împreună cu un alţi 6 minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, ar fi pătruns, prin efracţie, în peste 20 de societăţi comerciale de pe raza municipiului.
Prejudiciul, în valoare totală de aproximativ 33.440 de lei, a fost recuperat parţial de poliţişti.
      
În urma probatoriului administrat în cauză, față de tânărul de 18 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Persoanele minore vor fi cercetate în stare de libertate, rămânând în continuare în atenţia poliţiştilor.
Tânărul fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând a fi prezentat, astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă.

 

Autor IPJ Braila 11 Ianuarie 2018, 17:18 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii