Jandarmii braileni prezinta activitatea pe luna ianuarie a.c.

De IJJ Braila 13 Februarie 2014, 07:38 Fapt divers

În cursul  lunii ianuarie 2014, Structura de Ordine Publica a Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila a executat un numar de 350 misiuni, din care 15 misiuni de asigurare a ordinii publice, 18 actiuni de interventie, 278 misiuni de mentinere a ordinii publice si 39 misiuni executate în cooperare cu alte institutii.

Pe timpul acestor misiuni executate, jandarmii braileni au participat la constatarea a 21 infractiuni, cu 31 autori depistati, dar au aplicat si un numar de  140 sanctiuni contraventionale, din care 94 amenzi, în valoare de 37850  lei, si 46 avertismente.

Se constata o crestere a numarului de sanctiuni contraventionale aplicate fata de luna decembrie 2013, atunci când au fost aplicate 103 sanctiuni. Sanctiunile contraventionale au fost aplicate, în cea mai mare parte, pentru încalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, injurii si tulburarea linistii publice.

Si numarul actiunilor de interventie executate a crescut de la 16, câte au fost în decembrie, la 18 actiuni de interventie. Din acestea, 14 interventii au fost pentru aplanarea unor conflicte si 4 interventii pentru rezolvarea altor situatii ce tin de ordinea publica.

În cazul misiunilor desfasurate în cooperare cu alte institutii, s-a constatat o crestere cu aproximativ 44% fata de luna precedenta. Astfel, cele 39 misiuni executate cu un efectiv total de 90 jandarmi, pot fi defalcate dupa cum urmeaza:

I.  18 misiuni în cooperare cu politia:
- 2 actiuni în cooperare cu lucratorii Sectiilor de Politie Rurala, în zona discotecilor, barurilor si cafe barurilor din mediul rural;
- 16 actiuni executate în cooperare cu lucratori din cadrul I.P.J. si angajati ai Electrica S.A. Braila, pe linia prevenirii si combaterii sustragerilor de elemente componente din reteaua de distributie a energiei electrice.

II.   21 actiuni executate cu alte institutii:
- 1 actiune executata în comun cu lucratorii de la Administratia Parcului Natural Balta Mica a Brailei si I.P.J. Braila, pe linia prevenirii si combaterii încalcarilor ale statutului de zona de protectie integrala (acces neautorizat si braconaj piscicol) în Insula Mica a Brailei. Pe timpul actiunii au fost constatate doua infractiuni de braconaj piscicol, fiind depistate doua persoane care pescuiau cu ajutorul unor plase monofilament în aria de protectie integrala.
- 5 actiuni în cooperare cu lucratori din cadrul I.T.M. Braila, pentru punerea în aplicare a Planului Comun de Actiune privind reducerea incidentei muncii nedeclarate.
- 14 actiuni executate în cooperare cu lucratori din cadrul S.C. Braicar S.A., pe linia prevenirii si combaterii faptelor antisociale pe mijloacele de transport în comun.
- 1 actiune executata în cooperare cu lucratori din cadrul S.C. Electrica pe linia prevenirii si combaterii sustragerilor de energie electrica si subansamble de la instalatiile statiilor de distributie.

La sfârsitul lunii ianuarie a.c.- începutul lunii februarie, jandarmii braileni au actionat pentru ajutorarea persoanelor afectate de caderile masive de zapada, din judetul Braila, ca urmare a analizei situatiei în Comitetul pentru Situatii de Urgenta.

Misiunea jandarmilor a constat în participarea, alaturi de autoritatile locale precum si celelalte institutii cu atributii în acest domeniu, la actiunile de salvare a persoanelor, a bunurilor acestora, deblocarea unor cai de acces catre locuinte, ajutarea persoanelor vârstnice si a celor aflate în dificultate, facilitarea accesului acestora catre sursele de apa, locurile unde au depozitate lemnele ori la grajdurile de animale.

Pe timpul acestor misiuni, jandarmii au deszapezit 581 gospodarii si 654 anexe, 33 institutii publice (10 scoli, 7 gradinite, 5 dispensare, 2 primarii, 6 biserici, 3 camine culturale), iar 22 surse de apa, respectiv fântâni, au fost deblocate.

În perioada 15 ianuarie – 30 aprilie a.c., se desfasoara etapa a II-a a campaniei nationale de informare, prevenire si dialog social – “Jandarmeria pe întelesul tuturor”, sub egida “Jandarmeria – partener de dialog social”.

În cadrul acestei etape, vor fi organizate sesiuni de comunicare cu reprezentanti ai ONG –urilor, ai asociatilor patronale, ai mediului sindical si ai altor institutii. Aceste întâlniri vor avea ca scop: prevenirea si combaterea violentei pe timpul manifestarilor publice, manifestarilor sportive si cultural artistice, prin respectarea legislatiei în vigoare, promovarea si respectarea drepturilor omului si libertatilor cetatenesti.

Pentru lamurirea aspectelor legale privind organizarea manifestarilor cu caracter public, Jandarmeria încurajeaza organizatorii sa i se adreseze cu încredere, prin dialog putând fi evitate actiuni si fapte de încalcare a legii.

JANDARMERIA NU ARE CULOARE POLITICA, ARE DOAR CULOAREA BLEU-JANDARM”, misiunile de asigurare a ordinii publice la manifestari de orice natura organizate si desfasurate în spatiul public fiind executate cu impartialitate, indiferent de calitatea organizatorului acestora.

Masurile luate de jandarmi în executarea misiunilor specifice nu au scopul de a îngradi libertatea de miscare sau alte drepturi constitutionale, ci de a asigura siguranta fizica a organizatorilor, participantilor si  fortelor de ordine.


 

Autor IJJ Braila 13 Februarie 2014, 07:38 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate