Activitati de prevenirea infractionalitatii in cadrul Saptamanii Prevenirii Criminalitatii

De A.Frangu 03 Octombrie 2013, 07:25 Fapt divers
Prevenirea infractiunilor de tâlharie, care se pot produce pe strada sau în locuinta, a fost tema abordata de politistii braileni în a doua zi a manifestarii "Saptamana Prevenirii Criminalitatii" derulate la nivel national.
 
Trebuie sa ne amintim ca vigilenta ramâne cea mai importanta arma a cetatenilor cinstiti în a-si proteja propriile bunuri, pentru ca tâlharii nu au limite si profita de orice moment si de orice circumstanta pentru a-si însusi bunuri pretioase, usor de valorificat.

Pornind de la aspectele vulnerabile ce pot conduce la scaderea vigilentei cetatenilor în fata infractiunilor de tâlharie, politistii compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii împreuna cu politisti ai Biroului Proximitate au fost prezenti în zone agroalimentare din municipiul Braila, unde au oferit recomandari preventive pentru diminuarea riscului de producere a tâlhariilor.

O atentie deosebita a fost acordata comerciantilor care, de cele mai multe ori, sunt preocupati sa serveasca clientii si astfel pot deveni usor victime ale hotilor daca nu-si securizeaza banii sau bunurile personale.

Concomitent, politistii din structurile de proximitate si ordine publica din orasele Ianca, Faurei si Însuratei au actionat pentru informarea si prevenirea populatiei din aceste localitati urbane si din comunele învecinate.

Dintre recomandarile politistilor pentru prevenirea infractiunilor de tâlharie, reamintim:
 
- Evitati sa va deplasati pe alei întunecate sau strazi necirculate;
- Daca trebuie sa iesiti pe strada seara târziu, alegeti sa fiti însotit/a de cineva care va poate apara în caz de pericol;
- Manifestati prudenta fata de persoanele care va abordeaza sub diferite pretexte sau  încearca sa va distraga atentia; pastrati o distanta care sa va ofere siguranta;
- Nu permiteti accesul persoanelor necunoscute, împreuna cu dumneavoastra,  în scara blocului sau în lift;
- Pe strada sau în mijloacele de transport în comun, purtati poseta/borseta în fata, lipita de corp, protejata de unul dintre brate.
- Daca mergeti pe trotuarul unei strazi intens circulate, în apropierea zonei carosabile, tineti poseta/geanta pe partea  opusa  strazii;
- Daca va simtiti urmarit/a, cereti ajutorul unei persoane adulte (barbat, de preferinta însotit de un copil sau de o femeie)  sau anuntati urgent politia;
- Daca sunteti victima unei tâlharii, strigati cât mai tare dupa ajutor! Daca infractorul este agresiv, nu opuneti rezistenta si renuntati la bunurile vizate!
- Retineti semnalmentele agresorului: înaltime, conformatie, culoarea ochilor, culoarea parului, îmbracaminte, semne particulare! Anuntati imediat Politia apelând numarul de urgenta 112!
   
În zilele de 2 si 3 octombrie politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila vor fi în mijlocul elevilor din unitatile de învatamânt din municipiu si orase si vor dezbate teme precum delincventa juvenila, victimizarea minorilor si siguranta pe drumurile publice.


 

Autor A.Frangu 03 Octombrie 2013, 07:25 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate