Hyde Park își exprimă îngrijorarea despre evenimentele care vor fi in Bălți

De Redactia 03 August 2012, 09:37 Externe

Credem că argumentele invocate de primarul interimar nu trebuie să fie luate în considerație de instanța de judecată, deoarece nu se bazează pe fapte și prevederi legale. Iar intenția edilului de a opri acțiunea nu poate însemna decît nedorința de a asigura buna desfășurare a întrunirii anunțate drept pașnice, sau ca o manifestare de românofobie regretabilă și ilegală, probabil motivată politic.

Credem că statul, în persoana autorităților locale și ale forțelor de ordine au obligația activă de a contribui la păstrarea ordinii publice atunci cînd un cetățean sau un grup vrea să-și exprime pașnic opiniile. În loc să incite la ură și violență, demnitarii locali ar trebui să cheme la calm și să facă tot posibilul pentru a preveni ciocnirile stradale sau deturnarea acţiunilor manifestațiilor.

Amintim că ACI Hyde Park a căștigat în ultimii trei ani mai multe procese la CEDO pentru că statul a interzis sau n-a asigurat libertatea de întrunire, așa cum s-a angajat prin Constituție și Convenția Europeană pentru Drepturile Omului. Iar hotărîrea înaltei curți de la Strasbourg în cazul GenderDoc-M contra Moldova din luna iunie anul curent demonstrează că statul trebuie să asigure dreptul al întrunire chiar și grupurilor sau purtătorilor de opinie deranjantă.

 

Autor Redactia 03 August 2012, 09:37 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate