De la 1 ianuarie 2014, Spania ridică restricţiile de muncă pentru români

De AmosNews 27 Noiembrie 2013, 11:20 Externe
Spania ridică de la 1 ianuarie 2014 interdicţiile impuse pe piaţa muncii pentru români, în iulie 2011. Anunţul a fost publicat, marţi seara, pe site-ul Ambasadei României la Madrid. Ambasada precizează că va urmări ca dreptul romanilor la munca în Spania să fie respectat, iar autorităţile spaniole să adopte toate măsurile necesare pentru aplicarea la timp şi în condiţii optime a masurii de liberalizare.

Va fi transmisă birourilor din teritoriu o comunicare privind ridicarea începând cu data de 1 ianuarie 2014 a restricţiilor privind angajarea cetăţenilor români.

De asemenea, “de la data de 1 ianuarie 2014 menţiunea referitoare la dreptul de muncă din certificatele de rezidenţă nu mai produce efecte juridice.

După data de 1 ianuarie 2014 cetăţenii români care au în certificatul de rezidenţă menţiunea referitoare la necesitatea obţinerii unei autorizaţii pentru a avea drept de angajare vor avea posibilitatea să solicite Comisariatelor de Poliţie, în condiţiile respectării şi a noilor condiţii cu privire la obţinerea certificatului de rezidenţă (existenţa unui contract de muncă sau a veniturilor suficiente şi a asigurării private de sănătate), schimbarea acestor certificate cu unele din care această menţiune să fie eliminată”

Noutatea pentru români este că “după data de 1 ianuarie 2014 angajarea se poate face în baza documentului naţional de identitate”.

 

Autor AmosNews 27 Noiembrie 2013, 11:20 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate