Serghei Lavrov ( Rusia ) : Relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia pe linia cooperării frontaliere continuă

De AGERPRES 20 Iunie 2014, 11:49 Externe
Potrivit lui Lavrov, în pofida influenței negative a conflictului din Ucraina, 'relațiile dintre Rusia și UE, activitatea pe linia cooperării frontaliere se desfășoară la nivel maxim'.
'Din păcate, criza internă din Ucraina a dus la suspendarea colaborării dintre regiunile noastre și partenerii ucraineni, dar sunt convins că trebuie lăsate deschise ușile pentru dialog, menținând relațiile deja dobândite', a spus ministrul rus al afacerilor externe, în cadrul reuniunii Consiliului șefilor regionali ai Rusiei pe lângă Ministerul de Externe.

Uniunea Europeană a adoptat și a extins de mai multe ori lista de sancțiuni împotriva unor oficiali ruși considerați responsabili de încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei. În prezent, pe lista de sancțiuni figurează 61 de cetățeni ai Rusiei și Ucrainei, care au accesul interzis în UE, iar activele lor din țările membre ale Uniunii au fost înghețate. În afară de aceasta, europenii au inclus pe lista de sancțiuni două întreprinderi din Crimeea: "Cernomorneftegaz" și "Întreprinderea din Feodosia pentru asigurarea cu produse petroliere".

 

Autor AGERPRES 20 Iunie 2014, 11:49 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii