Regele Carol I al României, omagiat la Düsseldorf

De Redactia 08 Septembrie 2014, 23:44 Externe
Marti, 16 septembrie 2014, va avea loc la Düsseldorf, în incinta Castelului Jaegerhof, o festivitate de comemorare a 100 de ani de la moartea Regelui Carol I al României. Festivitatea, o initiativa a Asociatiei Culturale Româno-Germane Atheneum Düsseldorf, va fi precedata, în perioada 14 – 16 octombrie, de o serie de evenimente culturale organizate cu sprijinul Ambasadei României în Germania si al Institutului Cultural Român. Evenimentele se vor bucura de prezenta ASR Principele Nicolae al României.

Pe 14 septembrie, în incinta unei vechi gospodarii germane, Teatrul de marionete „Tanase“ le va oferi copiilor din comunitatea româna din Düsseldorf, precum si prietenilor lor germani, un spectacol de dans si muzica populara româneasca.

Pe 15 septembrie, oaspetii din România se vor întâlni cu Thomas Geisel, primarul orasului Düsseldorf, cu Hans-Georg Lohe, director cultural al orasului, precum si cu alti oficiali si personalitati culturale. Programul include recitaluri sustinute de ansamblul Camerata Regala, precum si de actrita Diana Lupescu (Teatrul Nottara).

Castelul Jaegerhof, locul istoric de unde Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a plecat, pe 11 mai 1866, spre România, gazduieste astazi una dintre cele mai importante institutii culturale ale orasului Düsseldorf, Muzeul Goethe.

ICR

 

Autor Redactia 08 Septembrie 2014, 23:44 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii