Politici si mecanisme eficiente de nediscriminare în Republica Moldova si România

De Redactia 14 Aprilie 2014, 23:05 Externe
In perioada 14 - 15 aprilie a.c., o delegatie formata din Presedintele CNCD România, Dl.Csaba Asztalos, însotit de Dna. Ioana Cazacu - membru al Colegiului Director CNCD si de Dna. Cristina Vlad - consilier al Presedintelui CNCD alaturi de Directorul Adjunct al Institutului pentru Politici Publice (IPP), Dl. Adrian Moraru si Coordonatorul programelor anti-discriminare IPP, Dna Loredana Ercut prezinta parcursul consolidarii institutionale a Consiliului din România si efectele colaborarii cu societatea civila în prevenirea si combaterea discriminarii din România în cadrul conferintei Politici si mecanisme eficiente de nediscriminare în Republica Moldova si România, organizata de o echipa similara de implementare din care face parte Consiliului pentru Prevenirea si Eliminarea Discriminarii ai Asigurarea Egalitatii si Institutul de Politici Publice de la Chisinau.

Consiliul Moldovean a invitat partenerii din România sa îsi ghideze primii pasi de structurare a activitatii curente în domeniul discriminarii (institutia fiind creata în iunie 2013), prin acest gest apreciindu-se expertiza acumulata în România respectiv demonstrându-se disponibilitatea de colaborare dintre cele doua tari, atât la nivel guvernamental cât si neguvernamental.

In cadrul agendei evenimentului de la Chisinau, CNCD România va sustine prezentarea ”Istoricul politicilor si practicilor de nediscriminare în România” iar IPP va vorbi despre ”Rolul organizatiilor neguvernamentale în crearea si functionarea sistemelor anti-discriminare în România, ziua ulterioara conferintei fiind dedicata unei sesiuni de lucru cu participarea întregului colectiv al Consiliului de la Chisinau la care se vor discuta aspecte practice din
experienta româneasca cum ar fi: proceduri interne de lucru în cadrul Colegiului Director, mecanismul de analiza a unei plângeri privind fapta de discriminare, informarea publicului cu privire la deciziile adoptate de catre Colegiul Director/activitatea Colegiului Director, etc.

Proiectul din fac parte activitatile desfasurate zilele urmatoare în Republica Moldova este sustinut financiar de Ministerului Afacerilor Externe, din bugetul de Asistent Oficiala pentru Dezvoltare, în cadrul proiectului denumit ”Effective Antidiscrimination Policies and Mechanisms in Moldova” aflat în derulare în 2014 si care va presupune în a doua parte a acestui an inclusiv un schimb de experienta la nivel de specialisti în Bucuresti.

Prin proiect, specialisti români din domenii relevante pentru modernizarea Republicii Moldova, în cazul de fata domeniul anti-discriminarii, intra în parteneriate durabile cu omologii din tara vecina pentru crearea unui spatiu tolerant, democratic în regiune.
Institutul pentru Politici Publice Romania

 

Autor Redactia 14 Aprilie 2014, 23:05 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate