Gjorge Ivanov (Macedonia) acuza Austria

De Frimu Ghinea 01 Martie 2016, 09:43 Externe

Ruta migratorie din Balcani se va închide atunci când "Austria își va atinge plafonul" de solicitanți de azil, fixat pentru acest an la 37.500, a afirmat luni președintele macedonean, Gjorge Ivanov, într-un interviu acordat reviste germane Der Spiegel, citat de AFP.

Este "poate ce se întâmplă chiar în acest moment", a adăugat Gjorge Ivanov, a informat ediția on-line a publicației germane.

Macedonia se află în prima linie pe ruta Balcanilor, folosită de candidații la azil care sosesc pe insulele grecești dinspre coastele Turciei cu scopul de a ajunge în Europa Occidentală.

Plafonul de refugiați este departe de a fi atins, a precizat luni seară Ministerul austriac de Interne, numărul solicitanților de azil înregistrați de la începutul anului ridicându-se la "aproximativ 12.000", mai puțin de o treime din plafonul anual fixat de Viena.

În prezent, numărul acestora progresează lent, în urma unui control întărit al afluxului de migranți atât la frontiera Austriei cât și în amonte.

Președintele Gjorge Ivanov a apărat decizia țării sale de a impune aceste restricții. "Am luat propriile decizii. Pe timp de criză, fiecare țară trebuie să găsească propriile soluții", a declarat el. Dacă Skopje nu ar fi făcut nimic, "Macedonia ar fi fost invadată de refugiați", a mai afirmat șeful statului.

 

Autor Frimu Ghinea 01 Martie 2016, 09:43 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii