Autoritatile nipone nu au semnalat prezenta unor cetateni români printre victime

De AGERPRES 13 Martie 2011, 22:20 Externe
Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile nipone nu au semnalat, pâna în acest moment, prezenta unor cetateni români printre victimele cutremurului, situatia fiind permanent monitorizata.Potrivit sursei citate, la nivelul Departamentului Consular din MAE a fost reactivata celula de criza care a fost operationala si pentru situatiile extreme din ultimele saptamâni.Totodata, MAE le recomanda cetatenilor români care solicita informatii sa transmita toate datele lor de identificare, precum si detalii cât mai exacte despre persoanele cautate (adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.) si face un apel ca solicitarile sa fie transmise prin Internet la adresa consular@ambrom.jp sau office@ambrom.jp.

Cetatenii români sau familiile acestora pot contacta Ambasada României la Tokyo la numarul de telefon 0081.334.79.03.11, precum si Departamentul Consular din cadrul MAE, la numarul de telefon 0040.021.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro.

Orice informatii certe, verificate si confirmate oficial de autoritatile nipone privind cetatenii români din Japonia vor fi transmise de MAE familiilor celor în drept.Recenta experienta libiana si cea prezenta nipona demonstreaza importanta, de multe ori vitala, a contactarii de catre cetatenii români a ambasadelor României în tarile în care se deplaseaza sau unde sunt rezidenti, subliniaza MAE.Conform datelor oficiale privind situatia victimelor cutremurului din Japonia, la ora locala 9 a.m. se înregistrau 236 de morti în 9 prefecturi si 725 de disparuti în 6 prefecturi. Au fost evacuate 210.000 de persoane din zonele de coasta si 37.000 de persoane din apropierea centralelor nucleare din Fukushima. Sute de persoane sunt izolate iar Fortele de autoaparare japoneze (SDFJ) desfasoara operatiuni de salvare, elicopterele lor fiind singura cale de comunicare cu sinistratii.

Au fost oprite patru centrale atomo-electrice iar autoritatile japoneze lanseaza apeluri catre populatia din întregul arhipelag sa economiseasca energia electrica pe cât posibil. La ora 9,30, ora locala, secretarul general al Guvernului nipon a prezentat situatia operatiunilor de salvare si a facut un apel la calm, afirmând ca situatia de la centralele Fukushima este dificila, dar sub control. Premierul Naoto Kan a survolat prefecturile Iwate, Miyagi si Fukushima.


 

Autor AGERPRES 13 Martie 2011, 22:20 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii