Zilele portilor deschise - Saptamana europeana a regiunilor si oraselor

De Alexandrina Iordache 05 Octombrie 2013, 09:43 Euro
A 11-a editie a manifestarii „ZILELE PORTILOR DESCHISE – Saptamâna europeana a regiunilor si oraselor” se va desfasura în perioada 7-10 octombrie 2013, la Bruxelles. Evenimentul, care va dura 4 zile.

Este cel mai mare eveniment de acest fel si va reuni factori de decizie, politicieni si experti pentru a dezbate problemele esentiale cu care se confrunta în prezent politica regionala a UE. El survine într-un moment în care reformele fundamentale ale politicii sunt finalizate, iar planificarea programelor pentru perioada 2014-2020 a ajuns într-o faza decisiva.

Organizat sub patronajul dlui Johannes Hahn, comisarul UE pentru politica regionala, si al dlui Ramón Luis Valcárcel, presedintele Comitetului Regiunilor, evenimentul va fi deschis de catre dl José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Sesiunea de deschidere va include o dezbatere privind rolul central al politicii regionale a UE în stimularea redresarii si a cresterii economice în Europa.

Peste 5 500 de reprezentan?i ai unor regiuni si orase din întreaga Europa vor face schimb de opinii si metode privind modul în care urmatoarea generatie de investitii în cadrul politicii regionale a UE poate readuce Europa pe calea cresterii economice, a crearii de locuri de munca si a stimularii competitivitatii.

În acest an, ZILELE PORTILOR DESCHISE se desfasoara sub sloganul „Regiunile si ora?ele Europei iau startul spre 2020”, organizându-se 100 de ateliere de lucru concentrate pe urmatoarele teme: Gestionarea schimbarii 2014-2020; Sinergii si cooperare; Provocari si solutii.

Ca noutate a ZILELOR PORTILOR DESCHISE din acest an, va fi organizata o Lectie magistrala pentru 77 de doctoranzi si cercetatori aflati la începutul carierei, în domeniul politicii regionale si urbane.

Pe lânga seminariile de la Bruxelles, pâna în decembrie 2013, se vor desfasura peste 300 de evenimente sub egida „Europa în regiunea mea/orasul meu”.

Sursa: Comisia europeana/Romania 

Autor Alexandrina Iordache 05 Octombrie 2013, 09:43 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate