Reuniune a Comitetul National de Coordonare a Retelei Nationale de Dezvoltare Rurală

De Redactia 26 Aprilie 2012, 21:07 Euro
Prin intermediul Unitătii de Sprijin a Retelei Nationale de Dezvoltare Rurală (USR), opt Grupuri de actiune locală din România (GAL-uri) vor participa, în zilele de 27 si 28 aprilie 2012, la Bruxelles, la evenimentul “Strategii de Dezvoltare Locală si Cooperare: Abordări Cheie pentru Dezvoltarea Rurală”, organizat de Reteaua Europeană de Dezvoltare Rurală. Evenimentul reuneste aproximativ 450 de participanti, reprezentând 250 de GAL-uri din Europa.

Cu acest prilej, membrii GAL-urilor din România vor stabili contacte directe cu omologii lor din state cu traditie în dezvoltarea rurală si vor beneficia de experienta si parteneriatul acestora, în vederea obtinerii de fonduri europene pentru proiectele de cooperare transnatională pe care intentionează să le propună. De asemenea, reprezentantii USR vor examina alături de partenerii europeni propunerile de proiecte ale altor 29 de GAL-uri din România, care nu vor fi prezente la eveniment. În acelasi timp, vor fi dezvoltate noi proiecte de cooperare transnatională, cu ajutorul unor experti europeni în dezvoltare rurală.

Evenimentul include ateliere de lucru si sesiuni de cooperare transnatională, precum si un târg cu standuri ale Retelelor Rurale Nationale din Uniunea Europeană, în care vor fi expuse produse locale, artizanat, dar si materiale de informare despre GAL-uri.

Grupurile de actiune locală selectate în România functionează ca mici autorităti de management, pentru că au rolul de a selecta proiecte ce contribuie la dezvoltarea zonelor pe care le reprezintă. Fiecare GAL, din cele 81 selectate până în martie anul acesta de către Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, are la dispozitie un buget de maximum 2 856 791,72 de euro pentru proiecte locale care pot aduce o contributie specifică la bunăstarea comunitătii

 

Autor Redactia 26 Aprilie 2012, 21:07 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate