Masuri de Utilizarea mai bună a căilor navigabile europene

De Alexandrina Iordache 11 Septembrie 2013, 01:11 Euro
Reteaua de căi navigabile a Uniunii Europene constă în aproximativ 37 000 km care străbat 20 de state membre si transportă aproximativ 500 de milioane de tone de marfă în fiecare an, în special în zonele dens populate si aglomerate.

Retelele hidrografice interconectate ale fluviilor Rin, Scheldt si Meuse sunt conectate cu Sena si Dunărea. Cu toate acestea, anumite blocaje majore împiedică sistemele hidrografice europene să participe pe deplin la spatiul european al transporturilor.

Comisia Europeană a anunțat noi măsuri pentru transportul unui volum mai mare de mărfuri pe râurile si canalele Europei. Desi barjele se numără printre mijloacele de transport cele mai favorabile mediului si cele mai eficiente din punct de vedere energetic, în prezent acestea transportă doar aproximativ 6 % din volumul mărfurilor europene în fiecare an.

Noile propuneri vizează valorificarea potentialului neutilizat al celor 37 000 km de căi navigabile interioare din Europa. Aceste propuneri vor facilita transportul mărfurilor si vor conduce la continuarea ecologizării sectorului, precum si la încurajarea inovării si la îmbunătătirea oportunitătilor privind locurile de muncă.

Comisia propune actiuni în următoarele domenii: inlăturarea blocajelor, ecologizare si inovare, Conexiuni mai bune cu alte moduri de transport, investitii într-o fortă de muncă competentă.

Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei Europene si comisarul responsabil cu transporturile, a declarat:

„500 de milioane de tone de marfă circulă deja de-a lungul fluviilor si canalelor noastre în fiecare an. Aceasta înseamnă echivalentul a 25 de milioane de camioane, dar nu este suficient. Trebuie să ajutăm transportului pe căi navigabile să devină pe termen lung un sector de înaltă calitate. Trebuie să eliminăm blocajele care îl împiedică să se dezvolte si să investim în competentele fortei de muncă din acest sector”.

Sursa: Comisia europeana/Romania

 

Autor Alexandrina Iordache 11 Septembrie 2013, 01:11 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate