Nu la Casa Verde in 2013. Rovana Plumb spune ca nu sunt bani!

De AGERPRES 03 Aprilie 2013, 22:06 Energie Verde
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a confirmat că Programul 'Casa Verde', întrerupt încă din 2012, nu va reporni nici în acest an din cauza lipsei de fonduri.'Nu sunt şanse ca Programul 'Casa Verde' să repornească în acest an. Nu sunt bani, nu avem bani pentru finanţarea acestuia. Dacă, în perioada următoare, vor apărea posibilităţi de finanţare, atunci sigur putem să vorbim despre o nouă etapă a programului', a afirmat Rovana Plumb.

La începutul acestui an, oficialul declara că, în ceea ce priveşte derularea Programului 'Casa Verde', întrerupt pe durata anului anterior, se doreşte lansarea de noi sesiuni ( vezi aici) , la acel moment fiind în analiză peste 10.000 de dosare depuse în anul 2011.

În urmă cu două luni, un raport dat publicităţii de Curtea de Conturi a arătat faptul că Programul 'Casa Verde' a prezentat o serie de vulnerabilităţi şi disfuncţionalităţi, în 2011.

Principalele recomandări ale auditorilor vizează planificarea strategică anuală a activităţilor, în corelare cu obiectivele programelor auditate şi cu resursele financiare, stabilirea şi aprobarea, anuală, a unei perioade determinate (definirea clară a datei de începere şi a datei de finalizare) a sesiunilor de finanţare (deschidere, analiză, avizare, aprobare) organizate etapizat pe tipuri de proiecte în limita fondurilor, respectiv monitorizarea proiectelor din cadrul Programului 'Casa Verde' pentru persoane fizice şi juridice.

 

Autor AGERPRES 03 Aprilie 2013, 22:06 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate