Ucraina implementeaza eficienta energetica in legislatia nationala

De Mihai Vintilă 19 Iulie 2016, 09:43 Energie Verde

În ședința de guvern din 6 iulie desfășurată sub președinția primului ministru al Ucrainei Volodîmîr Hroisman s-a aprobat proiectul de lege cu privire la performanța energetică a clădirilor.

"Scopul principal al proiectului este de a contribui la reducerea consumului de energie în clădiri", a comentat Serghei Savciuc președintele agentiei energetice.

Proiectul de lege stabilește modul și condițiile de determinare a eficienței energetice a clădirilor, stabilirea cerințelor minime mecanismele de atragere a fondurilor pentru implementarea eficientă a energiei de activități și instrumente de garantare de finanțare a unor astfel de evenimente.

Se introduce certificarea eficienței energetice a clădirilor. În certificate vor fi indicate datele privind energia clădirii și recomandări privind sporirea eficienței energetice în ea. Acest document aduce la zi legislatia din Ucraina cu Directiva 2010/31/UE Privind performanța energetică a clădirilor.

Punerea în aplicare a normelor proiectului de lege va permite reducerea consumului de energie în case și reducerea consumului de resursele energetice.

 

 

Autor Mihai Vintilă 19 Iulie 2016, 09:43 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii