Grupul Kness investește într-o fabrică de panouri fotovoltaice în localitatea Vinnytsya din Ucraina

De Mihai Vintilă 21 August 2018, 09:38 Energie Verde

Grupul Kness care a construit până în prezent 33 de parcuri fotovoltaice care produc 224Mw în șapte provincii din Ucraina a decis să facă o investiție într-o fabrică de panouri fotovoltaice. Astfel în localitatea Vinnytsya se vor produce 200 Mw de panouri fotovoltaice. Uzina va avea două linii de producție și este așteptată finalizarea ei în anul 2019.

"O astfel de fabrică de panouri solare este o contribuție semnificativă nu numai în Ucraina dar și în economia regiunii, în angajarea în cîmpul muncii a populației și dezvoltarea industriei naționale" - a declarat Serghei Savciuc Președintele Derzhenerhoefektyvnosti Ukraine.

Merită amintit faptul că producătorii care folosesc facilități locale verzi beneficiază de un spor de tarif de 10 la sută.

"În general, este bine să rețineți că energia regenerabilă dă un impuls pentru a crea noi facilități de producție. De exemplu, fabrica care produce panouri solare, a câștigat în acest an, Energodar (concursul energetic) din regiunea Zaporozhye", - a mai spus S. Savciuc.

Apariția pe piața internă a noilor producătorilor va contribui la creșterea concurenței iar panourile solare vor deveni mai accesibile. Totodată, este important că aceste dotări vor impulsiona economia țării.

 

 

Autor Mihai Vintilă 21 August 2018, 09:38 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii