Discutii fructuoase la Budapesta intre ministrii mediului din sapte tari Est Europene

De Frimu Ghinea 09 Mai 2014, 10:58 Energie Verde
Pe agenda reuniunii s-au aflat sectoarele calității aerului, biodiversității și schimbărilor climatice. Discuțiile s-au purtat în contextul în care la nivel UE se află în pregătire și dezbatere propuneri legislative importante în sectoarele menționate. Statele Membre UE care fac parte din formatul Visegrád extins au agreat asupra unor elemente comune care să fie susținute în pregătirea acestor propuneri legislative. Pachetul privind calitatea aerului, adoptat în decembrie 2013 de Comisia Europeană se află în dezbaterea Consiliului. 

„Cunoașterea și reglementarea cantităților de  substanțe emise în atmosferă sunt fundamentale în dezvoltarea politicilor de  protecție a mediului. De aceea, România sprijină eforturile UE, care vor permite progrese viitoare în atingerea protecției pe termen lung a atmosferei și în asigurarea unui aer curat„, a precizat ministrul Attila Korodi, arătând că România poate suporta stabilirea de plafoane de emisii pentru anul 2030, dar acestea ar trebui să fie mai puțin restrictive și să reflecte posibilitățile economice ale fiecărui Stat Membru.

Miniștrii prezenți au agreat ca țările V4+ să ia măsuri comune pentru a garanta că  valorile limită de emisie pentru instalațiile de ardere de dimensiuni medii (1-50 MW) sunt determinate într-un mod care să nu impună eforturi administrative nejustificate  și costuri suplimentare. 

Discuțiile din sectorul biodiversitate au vizat Propunerea de regulament al  Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Directivei 2001/18/CE, privind posibilitatea statelor membre de a restricționa sau de a interzice cultivarea  de Organisme Modificate Genetic (OMG) pe teritoriul lor. 

 

Autor Frimu Ghinea 09 Mai 2014, 10:58 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii