Celebritati care folosesc mijloacele “verzi” de transport

De Frimu Ghinea 23 Iunie 2016, 09:47 Energie Verde

Se presupune ca atunci cand esti o celebritate, masina reprezinta unul dintre mijloacele tale favorite de transport, datorita rapiditatii pe care ti-i ofera in cadrul oricarei deplasari. Cu toate acestea, anumite celebritati incearca sa se comporte cat mai normal posibil si apeleaza la mijloacele de transport in comun, de exemplu. Altele, din dorinta de a se ingriji de mentinerea unui mediu inconjurator cat mai curat aleg varianta autoturismelor electrice, care ofera un grad scazut de populare a mediului. O mica parte a vedetelor, atat de la noi, cat si din afara, isi mentin totodata si ritmul sanatatii la un nivel cat mai bun, alegand solutia oferita de catre biciclete. Ceea ce este important de evidentiat este ca aceste celebritati se comporta asemenea oamenilor normali si acest lucru le sporeste si mai mult popularitatea in randul fanilor. 

Unele vedete de la noi sunt, insa, nevoite sa apeleze la solutia “verde” din cauza faptului ca inca nu au permis de conducere. Este cazul Cosminei Pasarin, care de multe ori alege sa se deplaseze acolo unde are nevoie, mai ales daca este vorba despre chestiuni casnice, pe bicicleta. La fel procedeaza si Virgil Iantu, care desi are o masina personala, condusa de catre un sofer angajat, el prefera sa se deplaseze pe bicicleta, mai ales atunci cand vremea ii ofera toate conditiile prielnice pentru a o face. Unul dintre cei mai cunoscuti actori internationali, Keanu Reeves a reusit sa-i surprinda atat pe cunoscutii sai, cat si pe cei care circula zilnic cu metroul, el folosind de fiecare data cand are nevoie sa se deplaseze prin oras, acest mijloc de transport in comun. Intr-un mod asemanator proceda si Nicoleta Luciu, mai ales in perioada de inceput a carierei sale, atunci cand se folosea de serviciile oferite de tramvaiul bucurestean pentru a ajunge la destinatia dorita.

masina electrica

O serie de vedete nationale si internationale au ales sa-si inlocuiasca masinile care functionau pe benzina sau motorina, cu unele mai ecologice, care functioneaza prin incarcare electrica. Marii producatori de masini si-au diversificat gama de produse pe care o ofera, incluzand in aceasta si foarte multe autovehicule electrice. Pretul acestora nu difera foarte mult de cel al masinilor normale, iar in anumite cazuri este unul si mai accesbil (asa cum este, de exemplu, cazul masinilor produse de Tesla), ceea ce le permite nu doar celebritatilor sa-si achzitioneze astfel de autoturisme, ci si oamenilor obisnuiti. Woody Harrelson este una dintre vedetele care au ales sa se deplaseze folosind energie “verde”, iar autobuzul sau ecologic care este alimentat cu energia furnizata de soare si captata prin intermediul panourilor solare este deja celebru, la randul lui. Tom Hanks si Leonardo Di Caprio au ales sa conduca fie masini hibrid (Di Caprio a fost printre primele vedete care au ales sa conduca ecologic, achizitionandu-si un autovehicul Toyota Prius), care au un grad foarte scazut de poluare, fie masini electrice, care nu polueaza. Unul dintre romanii de peste hotare, jucatorul profesionist de poker, Daniel Negreanu, este atat un vegetarian convins, cat si o vedeta care a ales mijloacele de transport “verzi”. Acesta conduce un automobil electric Tesla Model S, atunci cand trebuie sa se deplaseze prin Las Vegas.

Dani Otil, unul dintre prezentatorii matinalului de la Antena 1 conduce un automobil care functioneaza in totalitate pe baza de electricitate (este vorba despre un Citroen C-Zero). Peste Ocean, George Clooney este posesorul unei masini electrice Tango 600, care pe langa faptul ca dezvolta o viteza ce poate ajunge si pana la 240 Km, mai este si electrica. Actorul britanic Rowan Atkinson (interpretul personajului Mr. Bean) a ales sa treaca in tabara celor care conduc "eco, asa ca si-a achizitionat recent o masina electrica. Printre celebritatile care au ales autoturisme electrice sau hibrid se mai numara si Cameron Diaz, Andreea Banica sau Mary-Kate Olsen, acestea incurajand, totodata, extinderea acestui curent in randul persoanelor publice. Orlando Bloom este un alt actor de la Holywood care si-a cumparat o masina hibrid, cu care se deplaseaza atunci cand are drumuri de facut, iar acest lucru  face parte din felul lui de a fi un ecologist convins. Toate aceste vedete au inteles ca pe langa faptul ca ajuta la protejarea mediului, deplasarea cu o masina care nu polutaza constituie si un avantaj din punct de vedere financiar (pe langa faptul ca exista o autonomie destul de mare de deplasare, costurile cu alimentarea sunt infinit mai mici, decat in cazul masinilor cu combustibili normali).

Se pare ca pe langa efectele benefice pe care le ofera mediului inconjurator, folosirea mijloacelor de transport in comun reuseste sa constituie si o metoda foarte buna de mentinere a starii de sanatate. Conform unui studiu efectuat in America se pare ca persoanele care folosesc mijlocele de transport precum autobuzul, metroul, tramvaiul sau trenul au prezentat un risc mai scazut de diabet (34%) si hipertensiune arteriala (27%). Fata de avantajele pe care le ofera din punct de vedere al sanatatii, folosirae mijloacelor de transport in comun influenteaza si dispozitia unei persoane in mod pozitiv, datorita interactiunii sociale. In topul intocmit de catre realizatorii acestui studiu, imediat dupa mijloacele de transport in comun se situeaza mersul pe jos si deplasarea cu bicicleta.

 

 

Autor Frimu Ghinea 23 Iunie 2016, 09:47 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii