Ucraina - când istoria ţi-o plăteşte

De Mihai Vintilă 12 Martie 2014, 11:59 Editorial
Vă mai aduceţi aminte de marele scandal al epavei Rostok sub pavilion ucrainian? Ei bine povestea pe scurt este asa - noul stat Ucraina a scufundat intenţionat o vechitură de vapor numită Rostok in 1991 pe canalul Sulina pentru a bloca trecerea navelor pe acesta. Ideea lor era de a folosi canalul Bîstroe făcut de sovietici în 1959 şi nefolosit de nici o companie internaţională de transport. Mai mult ucrainienii s-au apucat de modernizarea lui. România protestează dar era singură. Vine 2004 şi intrăm în NATO. La Convenţia de la Arhus se impun sancţiuni politice Ucrainei iar aceasta opreşte lucrările în 2005.... 

În 2007 intrăm în Uniunea Europeană.

În 2008 Uniunea Europeană, SUA şi UNESCO au adresat un avertisment să oprească lucrarile făcute pe ascuns la acest canal. În 2011 Convenţia Espoo confirmă poziţia României. Ce face România şi comunitatea internaţională - dă în judecată Ucraina ...şi se tot judecă. 

Ce fac ruşii cu flota Ucrainiană din Crimeea? Păi acelaşi lucru care l-au făcut ucrainienii cu noi. Le scufundă la iesirea principală din golful unde au bazele navale trei vechituri de nave. Acum Ucraina urlă din gură de şarpe că - săriţi oameni buni iată ce ne fac rusii? Păi cine să sară în ajutorul tău când tu ai facut acelaşi lucru altora? 

Iată cum istoria plăteşte poliţele rămase....

 

Autor Mihai Vintilă 12 Martie 2014, 11:59 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Andra 12 Martie 2014, 14:26

    Ce ma inspaimanta pe mine este faptul ca acest conflict se desfasoara foarte aproape de noi......cu Rusia nu te joci, istoria o confirma.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii