Sambata nu cititi ca va doare capul - program de tip industrial la biblioteca judeteana Panait Istrati Braila

De Mihai Vintilă 29 Iulie 2011, 13:31 Editorial
Am vrut de curand sa trec pe la biblioteca sa mai iau doua carti pentru o documentare a unui material. Asa cum stiam am facut deplasarea intr-o zi de sambata. Cand colo ce sa vezi biblioteca judeteana Panait Istrati are un program de functionare demn de o turnatorie din epoca industrializarii : 10-18 de luni pana vineri.

Stiu ca in Braila somajul e ridicat si ca sunt multi pensionari dar totusi nu se doreste ca si ceilalti locuitori sa beneficieze de accesul la cultura?

Pentru a nu zice cineva ca suntem noi carcotasi iata care este programul la biblioteca judeteana Galati  - V.A. Urechia - de luni pana vineri intre orele 9-17 si ..duminica intre orele 8-13! iar la Constanta la biblioteca judeteana Ioan N Roman programul timp de trei zile pe saptamana este intre orele 12-20 - lunea, martia si vinerea. Dupa cum vedeti aceste doua biblioteci si-au adaptat programul lor dupa cel al vietii de azi a cititorilor. In cazul Brailei putem spune doar ca daca vrei o carte si doamne fereste muncesti, trebuie sa te invoiesti la sef sa poti sa ajungi la biblioteca!
Si se mai mira unii avizati ca nu mai vine lumea sa imprumute carti. Pai cand sa vina daca seara cand majoritatea sunt liberi si in weekend voi aveti inchis?

Nu e mai comod pentru bibliotecari sa stea degeaba in intervalul 12-14? De ce sa inchida biblioteca in orele moarte si sa ofere un program mai lung? E prea multa bataie de cap. Brailenii daca vor sa citeasca sa o faca organizat in intervalul 10-18. In fond ce atata cultura domne!

 

Autor Mihai Vintilă 29 Iulie 2011, 13:31 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii