Romania cozilor de lopata

De Alexandrina Iordache 16 Februarie 2012, 15:33 Editorial


In ceasul al doisprezecelea romanii s-au trezit si au inceput sa-si strige nemultumirile. E singura posibilitate de a fi auziti de puterea portocalie instalata, tot de ei, in fotoliile confortabile si aducatoare de beneficii. Dar totul este trecator.

Si ce sa vezi? Iarna s-a trezit, pe neasteptate pentru guvernanti, sa-si spuna si ea cuvantul. Si a facut-o brutal pentru ca toti sa intelegem ca asa nu se mai poate. Ne-a adus la putere lopata, obiect de "lux" cu existenta efemera.

Lopetile portocalii au incercat sa-si schimbe "cozile". Sfidand iarna si oamenii din strada au impus un alt guvern de marionete. Dar pentru cat timp?. Primavara bate la usa. Va topi zapada si va inlatura gerul din casele noastre. Bucuria guvernantilor este insa de scurta durata pentru ca gerul din suflete ramane. Trebuie sa scapam de el si de portocalii.

Lupta cu zapada s-a facut cu lopata. Unii oameni, lasati fara ajutor, n-au rezistat nametilor care le-au acoperit casele si gerului crunt. Au murit zeci de oameni. Au fost scosi din sistem, asa cum vor portocalii de la putere. Simple cifre pentru ei. Altii se incapataneaza insa sa traiasca datorita solidaritatii semenilor lor care le-au venit in ajutor luptandu-se cu viscolul, gerul si zapada acolo unde guvernantii n-au binevoit sa intervina.

Puterea avea, in acele momente, alte treburi mult mai importante decat soarta romanilor sinistrati. Ea isi impartea "cozile" de lopata portocalii. Dupa reprezentantii puterii, gerul a ales sa-i omoare pe "betivi".

Pai, daca este asa, de ce nu a inceput din varful piramidei? Acolo se gasesc specimene de lux, consumatoare mai destoinic decat amaratii de rand. Si ma intreb: oare de ce au ales, viscolul si gerul, zona de campie si nu Predealul, de exemplu? Dar daca gerul a ales gresit, Piata Universitatii si zecile de piete din tara stiu si vor sti sa aleaga.

Primavara este anotimpul innoirilor ai al trezirii la viata. Dupa atata hibernare ne vom trezi si nu ne vom mai lasa condusi de cei care nu ne mai reprezinta. Lopetile si cozile lor portocalii vor fi distruse iar uitarea ni le va sterge din memorie.

Vreau, din tot sufletul, ca noi, romanii, sa invatam ceva din iarna aceasta. Oamenii izolati, de iarna si de incompetenta guvernantilor, sa se trezeasca si sa nu se mai lase pacaliti de cateva lacrimi mincinoase si de "mila portocalie".

Platitori de taxe si impozite impovaratoare, am asistat neputinciosi la cheltuirea inutila a banului public dupa fanteziile unui ministru. Ce trebuia facut ne-a spus-o iarna - daca stim sa tragem concluzii. Dupa ce nu mai putem respira de atata portocaliu ne-au ingradit pana si dreptul de a circula, drumurile din jumatate de tara fiind inchise mai intai de ei si apoi de zapada. Avem guvernarea lui "trebuie sa" care, sub protectie portocalie, distruge tot in tara. 

E dreptul nostru sa fim protejati de stihiile naturii de guvernanti competenti si profesionisti. Gresesc daca cred ca au fost cocotati in posturi de conducere numai pentru a ciocni pahare de sampanie si a se luada in aparitii la TV. Nu mai suport sa-i vad si sa-i aud. Ca mine sunt foarte, foarte multi.

Nu mai suport portocaliul si tot ce tine de el. Ajunge.
Ne-am saturat de Romania "cozilor" de lopata.

 

Autor Alexandrina Iordache 16 Februarie 2012, 15:33 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate