Ratia de dragoste a partidului : sapte mici, trei beri si o vata de zahar pe bat!

De Virgil Andronescu 06 Septembrie 2011, 23:48 Editorial
Pentru multe primarii din tara, primaria din Stefanesti, judetul Ilfov, reprezinta stereotipul perfect. Dupa opinia mea, un exmplu de neurmat! Edilul din Stefanesti s-a hotarat sa serbeze ziua comunei, sa-si intre in mana pentru anul electoral ce ce va urma, pe multi bani publici, inselandu-si astefel cetatenii pe care-i gospodareste cu ,,intelepciune’’ inca din vremuri imemoriale.

Bugetul local nepermitandu-i prezentarea unei manifestari grandioase a apelat la fondurile primite pentru asfaltarea drumurilor si gospodarire comunala. Omul s-a pregatit asiduu, si-a stors creierul comunistoid si a purces la o mica deturnare de fonduri, asa cum spunea un consilier local local al Partidului Conservator. 150.000 de euro care trebuiau investiti in asfaltari, canalizare, apa curenta si ajutoare de caldura pentru localnicii amarati, au trecut peste noapte in buzunarele adanci ale unor manelisti de valoare printre care si fostul consilier local Adrian Minune.

Si ca meniul sa fie complet si sa multumeasca pe toata lumea, primarul a gestionat ratia de hrana si bautura : sapte mici ( mai mici sau mai mari, nu conteaza ! ), trei beri ( pentru ca totul sa se desfasoare fara incidente ) si cate o vata de zahar pe bat pe cap de copil ( ca, nu-i asa? , trebuie multumiti toti votantii actuali si viitori- de la al cu tata-n gura, pana…). Dar sa nu dam vina numai pe primarul cu avant muncitoresc si sa spunem ca judetul Ilfov are doi capi ca il pastoresc- prefectul care trebuie sa vegheze la respectarea legilor in teritoriu, dar si presedintele Consiliului Judetean- unic ordonator de credite al judetului.

Daca primarul cu pricina a visat frumos, de ce acestia doi nu l-au trezit la realitate, spunandu-i oficial si prieteneste ca ceea ce vrea sa faca reprezinta cosmarul miilor de suflete pe care le pastoreste ? Dar sa nu mergem prea departe cu gandul, sa ramanem in zona edilitar-locala. Inteligenta, jignita de edilul stefanestenilor, ne-ar putea duce intr-o zona crepusculara unde ne putem inchipui fel si fel de imbirligaturi ( scuzati expresia !) de tip fanariot post-decembrist. In timp ce profesorilor li se taie salariile ,,nesimtite’’ si in timp ce medicii cei mai buni ,,fug’’ din tara, cu onor domnul Boc se tine de sotii, isi da cu stangul indreptul si cu dreptul in stangul iar cu amandoua in noi toti, ar cam fi cazul ca Parchetul sa se autosesizeze si sa incheie anticipat mandatul primarului care l-a intrecut pana si pe Ceausescu in longevitatea de ales si reales al neamului!

Intrebare : cum de a ajuns carmaciul cu pricina sa stabileasca un asa record national ? Nu cred ca a fost numit primar pe viata ci a fost ales si reales de ,,bietii’’ cetateni, acum prostiti in modul cel mai grosolan cu putinta. Daca tot tine sa fie reales si la ,,tragerile’’ din 2012, tovarasul primar ar fi trebuit sa investeasca banii ,,fara numar’’ in proiectele de dezvoltare rurala pentru care au fost primiti si nu sa-i lipeasca pe fruntile seci sau pe burtile paroase ala manelistilor de soi. Oricum ar sta situatia, primarul ar trebui felicitat si chiar decorat  pentru reusita afisului si pentru ,,abilitatea’’ si ,,subtilitatea’’cu care a actionat intru implementarea actului ,,cultural’’ de ziua comunei Stefanesti. Privind imaginile de la tv, am avut impresia ca sunt de undeva din lumea a treia, din Africa ori din tarile americii latine. Se spune ca suntem in criza economico-financiara…

De fapt, suntem intr-o profunda criza moral-educationala… Intreg sistemul este defect…De 20 de ani incoace ,,sistemul e de vina’’, nimeni nu raspunde pentru defectarea lui desi acesta e construit si constituit de si din oameni cu nume si prenume. Ducerea in derizoriu si abstractizarea permanenta a conceptului de sistem politico-administrativ a bulversat, a confuzat si a inchistat creierele oamenilor, inregimentandu-i incetul cu incetul in patologicul sistem de turma. Abrutizarea creierelor a condus la rezultatele pe care astazi le avem si care ni se par, unora dintre noi, normale. Aproape toti politicienii vorbesc vorbe, fapte…deloc! Unii dau vina numai pe Basescu, altii numai pe Boc, nimeni nu vrea sa se gandeasca la o culpa colectiva de-a lungul a doua decenii de capitalism si democratie originale.

Oare, de ce? Nunti, divorturi, botezuri si inmormantari cu aur la gat, limuzinele s-au demodat- lundu-le locul elicopterele, vedete contrafacute si miliardari de carton cu ,,euroi fara  numar’’, columbeni si crudute ni se servesc zilnic ( dimineata, la pranz si seara) pe toate canalele tv- parca pregatindu-ne pentru o apropiata si inevitabila apocalipsa ! S-ar pute ca o cometa sa loveasca pamantul, s-ar putea sa nu… Dar trebuuie ca noi romanii sa stam fara grija : avem scut antiracheta ! Si chiar daca vreun corp ceresc va esua pe meleaguri dambovitene, noi vom fi pregatiti sa-l valorificam financiar pentru a evita colapsul economic, posibil a se abate asupra cetatenilor de rand.

Rapacitatea si marlania politicienilor nu ar fi existat fara complicitatea tacita ori activa a noastra a tuturor ! Nimic nu se mai poate comenta, ar fi degeaba, nu-mi ramane decat sa le doresc distractie placuta inainte de pieirea lumii, celor din Stefanesti. Sau, poate, le va veni mintea la cap acum in ultimul ceas !? Mana intinsa la ,,cersit’’, guvernul nu o taie ! M-as mira, zau !

 

Autor Virgil Andronescu 06 Septembrie 2011, 23:48 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate