Pana cand mai toleram?

De Alexandrina Iordache 22 Februarie 2012, 14:19 Editorial
Recent, tinerii din PDL, cum altfel decat cu presa dupa ei, au organizat o campanie de donare de sange. Foarte frumos gestul lor. Il fac discret si mii de romani anonimi, unii dintre ei pentru a-si mai indulci, pentru o zi, traiul amar facut cadou de aceasta guvernare. Am insa o nedumerire: de cand inima si sangele au culoarea portocalie asa cum era in posterul afisat?  Chiar pana aici s-a ajuns cu propaganda portocalie?

Daca prin astfel de actiuni partidul de la putere crede ca ii va mai pacali pe romani, se inseala amarnic. Oare ei nu inteleg ca ne-am saturat de ei si de portocaliul pe care ni-l baga fortat pe gat? In ce tara traim? Cum de isi permit asa ceva? Eu ca roman sunt revoltata. De ce nu ia nimeni atitudine fata de excesele portocalii?

Dar nu sunt singurii, au aliati in hoarda de la putere. Alti ahtiati de putere, santajisti notorii, si-au permis ca in tara care ii hraneste, din banii nostri ai tuturor romanilor, sa inaugureze nu stiu ce cladire taind panglica cu steagul unguresc. De ce e posibil acest lucru? Traiesc in Romania, sunt romani si ar trebui sa respecte legile si steagul tarii. Vor mai mult verde? Sunt liberi sa-l gaseasca in alta parte. Sa le spuna presedintele unde-i zona cea mai bogata. Nu de alta, dar sa nu greseasca cumva directia si sa ajunga dupa romanii trimisi de Basescu pe alte meleaguri nu tocmai verzi.

O putere care tine cu dintii de scaun, pentru ca mai are ceva "os de ros" ca sa-si ingrose averile, permite si incurajeaza excese de genul acesta si multe altele. Le amintesc ca tara nu este mosia lor si ca noi nu-i mai vrem. Se cred oare nemuritori si de neinlocuit?

Ar fi bine sa se gandeasca ca daca au ajuns sus, mintind si furand, coborarea poate fi asa de abrupta ca pana jos s-ar putea sa se faca praf si pulbere. Si o merita din plin.

Eu, una, m-am saturat de portocaliu, la propriu si la figurat. Vreau sa nu mai fiu intoxicata de veninul guvernarii portocalii. Vreau ca sangele sa fie rosu sau eventual "albastru" dar in nici-un caz portocaliu. Pana cand mai toleram?

 

Autor Alexandrina Iordache 22 Februarie 2012, 14:19 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate