Orban, fii bărbat!

De Victor Nafiru 06 Februarie 2020, 19:48 Editorial

Guvernul Orban a picat. S-a poticnit doar după trei luni și o zi, ca în povestea cu țiganul ce s-a înecat la mal. Tot e ceva. La ce miniștri avea, este, totuși, o performanță că a ajuns până aici. Cât despre Guvern, parcă a tunat și i-a adunat. Mă gândesc la Cîțu de la Finanțe care, deși nu a trecut de comisie, tot a fost confirmat să-și bată de joc de pensionari, salariați și copii. Ori la doamna aceea de la Educație, Anisie, care alerga cu televiziunile după ea pe amărâta aia de educatoare care țipa la ore. Să nu mai vorbim de titulară de la ministerul Muncii, Violeta Alexandru, care va rămâne în istoria guvernărilor cum a dat afară de la lucru o amărâtă de liftieră.

Dincolo de poznele făcute de acești miniștri în doar trei luni de guvernare, rămâne rușinea fără margini de a fi demis de un partid pe care l-ai vrut în afara legii. De un partid aflat în degringoladă, cu o conducere provizorie și care a scăzut constant în sondaje. De un partid pe care tu, Orban, și oamenii tăi, l-ați luat peste picior, ați făcut mișto de el pe unde ați putut. Ei, bine, acel partid de 20 și ceva la sută în sondaje, v-a demis pe voi  ăștia acreditați cu 60 la sută. Și, știți de ce? Pentru că te-ai înconjurat de niște diletanți care au confundat primăria și ONG-urile cu guvernul ce ți s-a dat să-l conduci și pentru că v-ați crezut prea devreme nemuritori. Stăpâni absoluți, peste o țară în care nimănui până acum nu i-a trecut prin cap să adopte 25 de Ordonanțe de Guvern într-o singură zi. De fapt, noaptea ca hoții, aidoma PSD-ului atât de hulit. Și nu e doar rușinea de a fi pierdut, ci modul în care s-a întâmplat asta. Nu la un vot, două diferență, ci la 26, semn că, dincolo de interesele oculte ale parlamentarilor, rămâneți fără susținerea celor ce v-au adus la Putere. Mai mult de atât, sunteți pe cale să vă dezamăgiți alegătorii, cei ce cred cu adevărat în valorile liberale.

Și mai este ceva. Ceva de ține mândria oricărui mascul. Pe tine, Ludovic Orban, Victor Ponta te-a jignit fără milă, vorbindu-ți de spitale, de internări, de cure de dezalcoolizare. Și n-a făcut-o la un șpriț ori într-o discuție privată, ci în văzul unei țări întregi, la televizor. În locul tău, mi-aș turna cenușă în cap și aș cere președintelui Iohannis să mă trimită la munca de jos, măcar până când lumea va uita acel episod nefericit din Parlament. Dar pentru asta, trebuie să fii bărbat!

 

Autor Victor Nafiru 06 Februarie 2020, 19:48 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii