Nici de aceasta data...

De Virgil Andronescu 08 Iunie 2016, 10:05 Editorial

A fost o campanie electorala mai anosta ca oricand, cu nume de candidati deja tocite de timp si nerealizari in slujba urbei, o campanie electorala fara dezbateri serioase dar cu multa zeflemea fata de electori.

Ce se mai poate spune?! Paradoxala si absurda, halucinanta situatie ce a condus la rezultatul de duminica. Dar lasa ca astazi a plouat... Lacrimile cerului vor spala toate pacatele alesilor de ieri la fel cum votul de duminica a sters orice pata de pe c.v.-urile majoritatii candidatilor.

Nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase ( ambelor tabere ): injuraturile, bestelelile, porcaielile, indarjirea in a balacari hotii si hotiile lor ( candidati de catre candidati ); minciunile si promisiunile, trecutele mandate cu nerealizari si distrugeri, toate s-au uitat peste noapte si de-aci 'nainte fericirea va curge gratios peste fiecare dintre noi! Un singur lucru a ramas la fel: nepasarea fata de ei insisi si fata de comunitate, a majoritatii cetatenilor- acestia preferand plaja si carciuma, micul si berea in detrimentul propriului viitor cat si al natiei intregi! Suntem la finish si aici in fundatura vom ramane definitiv.

Pecinginea rosie s-a intins, partidul unic a infectat intreaga patrie si niciun dezinfectant- diluat sau nu, ori vreun vaccine- expirat sau numai neomologat, nu ne mai poate ajuta. In urma cu 26 de ani s-a dat drumul la furt, sub pretextul unei false democratii inventate- ca originala, de tovarasul Ion Iliescu. Este stiut faptul ca penitenciarele patriei sunt pline pana la refuz de borfasi, violatori, criminali, dar si de multi dintre alesii locali, ministrii, parlamentari, afaceristi. De curand, Codruta Kovesi a vorbit despre faptul ca ,,daca s-a finaliza toate dosarele de la DNA, nu vor mai fi locuri in inchisori pentru cati primari are acum PSD-ul!” Multi dintre cei aflati in puscarii s-au ridicat cu pretentii in sensul ca doresc sa ocupe singuri spatial unei cellule si nicidecum cu vreun alt coleg de parnaie.

Nu mai departe de ziua de ieri- intr-o conferinta de presa, presedintele penal al PSD-ului, Liviu Nicolae Dragnea, a afirmat despre prezenta romanilor la vot: "…luând în calcul şi fantomele, într-adevăr prezenţa a fost mică. Dacă discutăm de prezenţa la vot în mod real, procent calculat din românii care trăiesc în mod efectiv în România, prezenţa a fost mai mare. În opinia mea, dacă am calcula numărul de români prezenţi la vot din numărul total de români care trăiesc efectiv în România, pe ţară cred că ne ducem la aproape 60%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. În Bucureşti, prezenţa, la fel, calculată din bucureştenii care trăiesc efectiv în Bucureşti, lăsându-i la o parte pe cei care trăiesc în alte ţări, cred că sărim de 40%, mergem undeva spre 45%". Cea ce este de retinut din acest fragment de discurs este ca politicianul i-a jignit grav pe cetatenii romani din diaspora. Altceva mai puteti intelege?

"Trebuie să spunem că a fost şi un vot împotriva partidelor politice, cu o singură excepţie, PSD-ul. Este un prim pas - procesul de modernizare a partidului nostru nu este finalizat, este un proces greu, destul de dificil, dar care va continua. Da, a fost şi un vot împotriva partidelor politice, dar faptul că PSD-ul a avut şi această victorie şi în Bucureşti şi în toată ţara arată că oamenii au perceput că PSD-ul este singurul partid care a început efectiv să înţeleagă ce se întâmplă în societate", a mai completat Liviu Dragnea.

In timp ce PSD-ul punea stapanire pe intreaga tara, cu complicitatea poporului- prin neparticipare la vot, se mai surpa inca o asa-zisa autostrada postdecembrista.

De ce am dat aceste exemple? Pentru a vedea dimensiunea enorma a distantei dintre realitatile cotidiene si ceea ce au balmajit politicienii romani in trecuta campanie electorala. Si cu toate acestea- politicieni cercetati penal, politicieni aflati in puscarii sau condamnati cu suspendare, drumuri care se prabusesc dup ace au fost inaugurate cu mare pompa, lipsa locurilor de munca, cazuri sociale pe toate drumurile, dezastru in sanatate, in invatamant, cultura si sport, scandaluri dupa scandaluri nerezolvate, o economie sublime dar care lipseste cu desavarsire.

Romanii au ales ca virusul rosu sa infecteze intreaga tara si ne-am intors acolo de unde plecaseram in decembrie ’89. Dupa cum se poate constata, votul din a cincea duminica de dupa Paste pare sa fi inchis cercul unei alte duminici consecrate votului din urma cu 24 de ani, atunci cand Ion Iliescu a venit la putere cu un scor demn de cartea recordurilor.

Nu stiu ce se mai poate spune! Nici de aceasta data, Dumnezeu nu s-a prezentat la vot! Am savarsit ieri o a doua ,,duminica a orbului", desavarsind astfel, definitiv, autodistrugerea nationala. De-aci inainte, vom continua orbecaiala prin intunericul unei ,,democratii” rosii dintr-o alta epoca reeditata dupa un sfert de secol de la asa-zisa revolutie.

Ziua de duminica a fost cu adevarat de rascruce pentru acest popor macinat de saracie si indobitoceala. De-aci inainte, numai bunul Dumnezeu ne ramane unicul pazitor, dar nu mai cred deloc in minuni venite din neant si nici in nume salvatoare fara ca noi toti sa facem ceva inaltator si dezrobitor pentru acest neam care incetul cu incetul- sau chiar foarte rapid, se indreapta catre fundul prapastiei! Frati romani, in fiecare dintre noi si in noi toti a stat puterea de a schimba fata romaniei in bine, de a aduce bine in casa fiecarui roman onest, corect si cinstit, dar am ratat-o si mare pacat este!

Cea de a doua ,,Duminica a orbului” trebuia sa ramana in istoria noastra ca o zi a regasirii, dar a devenit una a definitivei pierzanii, putini dintre cetateni s-au decis si au mers la vot. Duminica, 5. iunie 2016, am avut sansa de a incepe sa devenim o natiune sanatoasa, iar eu va spun acum ca- din nefericire, vom ramane definitiv in acest ev mediu intarziat in care ne-au afundat alesii de pana acum! Mergeti la vot si votati. Am ratat inca o sansa de a scapa de bolsevicii rosii ( si galbeni ), care ne-au secatuit sufletele si care ne-au golit crierele si buzunarele!

 

Autor Virgil Andronescu 08 Iunie 2016, 10:05 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii