Nebunia unui pilot

De Mihai Vintilă 27 Martie 2015, 09:46 Editorial

Am înţeles din relatările agenţiilor de ştiri ca tragedia aviatică din Franţa a fost de fapt nebunia unui pilot care a dorit sa se sinucidă. Acum îi înţeleg pe cei de la compania aeriană germana, serioasă şi competentă, care cu mirare au observat că nu au ştiut la ce să se aştepte de la un om pe care îl considerau de bază.

Mai mult pe lângă gestul său de nebun şi-a trădat în acelaşi timp şi colegii cu care mai efectuase zboruri ba chiar şi superiorul de zbor cu care până atunci vorbise banal şi relaxat. Oare ce menanism interior să fi declanşat o astfel de pornire. Apoi ce vină au avut acei 150 de pasageri care au murit nevinovaţi doar pentru că un nebun a vrut să moară? Nu putea el să se arunce pur şi simplu din hotelul unde a fost cazat peste noapte?

Nimeni nu va putea înţelege acest gest tragic pentru multe familii. Ceea ce va urma va fi după parerea mea o întărire a controalelor şi la piloţi şi la echipajul de bord şi practic o creştere a stresului de viaţă a acestor persoane. Nu văd cum poate fi determinată o tendinţă de sinucidere, mai ales dacă aceasta e luată brusc, de psihologi. Oricum nebunia acestui om îl pune alături de marii criminali ai lumii.

 

Autor Mihai Vintilă 27 Martie 2015, 09:46 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii