A merge cu trenul in Romania este traumatizant

De Virgil Andronescu 20 Decembrie 2016, 11:57 Editorial

Spuneam candva ca a merge cu trenul in Romania este traumatizant. Am plecad azi de dimineta la ora 8:14 din Braila si am ajuns la ora 12:09 in Bucuresti. Pe bilet scria ca voi ajunge la 8:47. Ruta: Braila-Buzau-Ploiesti Sud-Bucuresti.

Am mers ,,pas cu pas", in ritmul melcului, ruland cu o anumita teama pe sinele ce iarna se contracta iar vara se dilata, astfel ca trenurile ajung cu mari intarzieri fata de orarul propus calatorilor. Aproape 30 de ani de democratie si tot atatia de invechire si si deteriorare a infrastructurii CFR-ului. Am ajuns in Bucuresti. De aici am avut tren spre Rosiori de Vede, Teleorman, la ora 13:50 si am platit pentru 100 km tariful de 30 lei. Teoretic, trebuie sa ajung in Rosiori Nord la ora 15:28, dupa cum scrie pe bilet. Distanta Braila Bucuresti- 199 km, Bucuresti-Rosiori de Vede- 100 km. Nu mai punem la socoteala peisajul devenit sinistru nu din cauza iernii ci ,,datorita" pseudo-democratiei care lasa in urma sa ,,ruinele" socialismului multi-si-( co )laterat dezvoltat!

Astept cu ,,nerabdare" sa parcurg traseul Rosiori de Vede-Turnu Magurele, traseu care cu trenul, inainte de '90 se facea in 30 min si care acum- post,,revolutionar" se parcurge in mai mult de o ora.

Soarele musca cu dinti-i de fier, trenul continua sa mearga ,,pas cu pas" in ritm de melc, infrastructura democratica ramane aceeasi: de neinvins. Peisaje superbe...cand vreo fosta sau actuala localitate nu expune ochiului ,,vestigiile" unei societati casate de multa vreme.

Drum bun Romania, pe aceeasi cale ferata nebanuit de contractata ori de dilatata...dupa vreme si vremuri!

 

Autor Virgil Andronescu 20 Decembrie 2016, 11:57 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii