Halep şi steagul României

De Mihai Vintilă 23 Martie 2015, 09:46 Editorial

Apariţia pe primele poziţii ale clasamentului tenisului feminin a Simonei Halep a dus la o isterizare naţională. Peste tot pe unde aceasta joacă au apărut mulţimile de români care să o încurajeze. Steagurile României flutură în tribunele marilor terenuri de tenis ale lumii mai ceva ca în faţa palatului Cotroceni. E bine pentru mândria naţională. E bine pentru orgoliul nostru rănit. Dar ...

Nu pot să nu observ câteva caracteristici specifice care uimesc această lume a sportului alb. În primul rând suporterii români confundă deseori locurile. Astfel celebrul slogan stelist incult, pe ei pe ....ştiţi voi cum, e auzit acolo unde doar aplauzele sunt permise. Nu mai vorbesc de urletele de Neanderthal pe care unii români le scot pe acolo la câştigarea unui punct. E o lipsă de civilizaţie a tenisului care mai mult ne face de ruşine decât ne promovează.

Un alt aspect legat de această mare jucătoare româncă. Cu toţi banii şi tot efortul ei nu a reuşit pînă acum să plătească un profesor de limbă engleză care să o înveţe să grăiască trei fraze! Printr-o turuială care nu are nici punct, nici virgulă şi mai ales accent englezesc Simona Halep îşi arată limitele. O mare campioană trebuie să fie mare în toate aspectele. Urmăriţi-o pe Şarapova la declaraţii şi apoi faceţi o diferenţă. Românca e o jucătoare tânără, cu mari perspective şi o astfel de carenţă educaţională va trebui urgent remediată. Nu de alta dar dacă va reuşi să joace tot aşa declaraţiile ei se vor înmulţi.

Indiferent de neajunsuri Simona Halep e o luptătoare şi dincolo de toate o mare patrioată. Însă ca toţi românii mai uită sa se uite şi pe hartă. România nu e o ţară mică, nu e o ţară neimportantă în acest sport. Aceste informaţii ar trebui revizuite pentru viitoare declaraţii. În rest cât mai multe victorii şi cât mai multe steaguri. Ele dau bine la mândria naţională.

 

Autor Mihai Vintilă 23 Martie 2015, 09:46 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii