Cine se scuza, Crin Antonescu, se acuza !

De Virgil Andronescu 07 Septembrie 2011, 17:44 Editorial
Numai pentru faptul ca de abia doi din zece candidati la Bacalaureat au trecut examenul (asta fiind consecinta nu radacina), in numele Uniunii Socialist-Liberale se cere demisia ministrului Funeriu de catre Crin Antonescu. Intrebarea se pune astfel : cine a dat examen, Funeriu sau elevii ? La nivel national cat si la nivel judetean a fost un dezastru si sesiunea din vara dar si sesiunea de toamna a bacalaureatului, cu asta suntem in deplin acord cu totii !

Am citit zilele astea in presa ca dl. Crin Antonescu, Presedintele Partidului National Liberal, cere demisia ministrului educatiei. De ce Crin Antonescu nu gandeste lucrurile in profunzime si de ce ataca in numele USL-ului slabele rezultate ce s-au obtinut anul acesta la examenul de maturiate ? Dl Crin Antonescu da intreaga vina si responsabilitate pe actuala guvernare, dezastruoasa si ea, uitand insa sa aminteasca faptul ca si Partidul National Liberal a fost la putere in anii din urma.

Sa-si aminteasca domnia sa ca sistemul de invatamant romanesc a fost distrus de absolut toate guvernarile de dupa ’89 si ca schimbarile de ministri au fost exact dupa tipicul schimbarilor de profesori (intr-un an scolar la o clasa), la fel ca schimbarile de macaz ce le-au incasat programele scolare, ca s-au schimbat materiile dupa bunul plac al fiecarui ministru ce a venit pe fotoliul ministerial si ca elevii nu mai sunt interesati de carte ci de ,,modelele’’ impuse pe la tv.

Bulversarea elevilor, a profesorilor si a parintilor care nu mai au timp de proprii copii (multi muncesc prin strainataturi, din cauza tuturor guvernarilor de toate culorile) a pervertit un sistem ce inca mai dadea roade. Politica e una (vorbarie cat cuprinde, fapte bune deloc !), asa ca sa nu mai aiba tupeul Antonescu sa vorbeasca in numele unei Uniuni ce-i poarta in carca pe betegii politici din partidul dansului. Ce stie Crin Antonescu despre invatamantul romanesc din ultimii 20 de ani, ce stie despre elevii ce nu mai vor sa invete ci vor numai bani si distractii, ce stie despre profesorii care nu sunt in stare (mai rau ca proprii elevi !) sa ia un examen dar si despre cei mai buni care parasesc sistemul din cauza taierii masive a salariilor, ce stie domnul Crin Antonescu despre parintii care muncesc ,,dincolo’’ cu anii sau pe aici pentru un codru de paine ?

Stie domnia sa, chilangiu de renume in Parlament, cum stau cu adevarat lucrurile ? Sau vorbeste (fiind un foarte bun orator), numai pentru a mai iesi din anonimatul politic in care a intrat odata cu fofilarea sub vasta umbrela a Partidului Social Democrat ? Cunoaste foarte bine si are la indemana stratagemele necesare pentru a realiza anul viitor un scor bun pentru PNL, dar nu trebuie sa uite ca poporul (cum ii tot numesc ,,generic’’ politicienii pe oamenii din talpa tarii !),nu trebuie sa uite ca acest popor obidit nu mai e chiar atat de ,,prost’’pe cum il cred unii. Crin Antonescu sa-si pazeasca mai bine primarii care fug la PSD si sa nu mai aiba discursuri de tip socialist ci unele pragmatice de tip liberal! Unde e doctrina liberala a familiei liberale Bratianu, unde e respectul interbelic al liberalilor autentici pentru cetateni, unde e domnul Crin Antonescu atunci cand se voteaza legii importante pentru popor in parlamentul romaniei?

PSD-ul isi are doctrina lui, de 20 de ani incoace si isi vede interesul propriu si de multe ori al omului de rand, chiar daca din interes electoral sau numai de imagine in anii cand nu guverneaza si nu sunt alegeri. Un exemplu de urmat si pentru restul partidelor importante din Romania! Nu am nimic personal cu dansul (ar fi absurd !), imi e chiar simpatic si chiar ma amuza teribil unele discursuri (populiste) ce isca ilaritate, tinute in conjuncturi dramatice ori de un penibil tipic parlamentarismului dambovitean. In ceea ce-l priveste pe ministrul Funeriu, sa nu creada ca ceea ce a facut de cand e ministru si mai ales in acest an, e reforma !

Asta nu a fost decat o demonstratie a nivelului la care a ajuns invatamantul romanesc din cauza tranzitiei interminabile si a masurilor de austeritate la care ne-au supus politicienii ce au guvernat Romania timp de 21 de ani. Reforma trebuie sa fie una profunda, sa aduca stabilitate pentru toti cei implicati, necesita continuitate si seriozitate, dar si foarte mult curaj politic din partea celor ce vor urma in fotoliul de ministru al educatiei.

Domnule Antonescu ati uitat de fostul ministru al invatamantului, nici nu imi mai aduc aminte cum se numeste, de prin moldova ? Va rog sa va amintiti numele domniei sale si ceea ce a facut el in functia de ministru ! Poate ca asa va mai temperati discursul politic ( foarte bun dealtfel !) si nu mai vorbiti in numele USL-ului care va foloseste pana va toceste ca partid. Si pentru a fi tabloul complet, Partidul Democrat Liberal nu e icoana de inchinat dar nici dracu’ pe pamant, e plamadit asemenea tuturor partidelor romanesti de dupa 1989 !

Tot din Frontul Salvarii Nationale se trage, asa cum PNL si PSD, cel din urma partid mentionat are avantajul de a fi urmasul si purtatorul genetic direct al sistemului demolat in 89’. Ei au o scuza dar voi nici una, asta nu inseamna ca pe liberali nu va ,,acuza’’ ! 

 

Autor Virgil Andronescu 07 Septembrie 2011, 17:44 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate