Cine au fost și ce-au ajuns!

De Victor Nafiru 25 Noiembrie 2019, 12:31 Editorial

Înfrângerea Vioricăi Dăncilă, pur și simplu umilitoare, nu reprezintă doar eșecul unui candidat. A unui om-marionetă care, când a văzut cât de ușor a ajuns să fie șef la partid și guvern, a fost convins că va ajunge și președintele țării. Toți oamenii mediocri cred că pot să conducă lumea, imaginându-și că toți cei care îi votează sunt la fel ca ei.  

Partidul Social Democrat și-a trecut în dreptul său cea mai usturătoare înfrângere dintre toate câte au existat în această competiție electorală pentru alegerea președintelui României. A „luat-o“ la curul gol, fără drept de apel, în disputa cu un președinte „mut“, „nazist“, colecționar de case, „amator“ de concedii în străinătate, dar care în cinci ani de serviciu la Cotroceni nu s-a certat niciodată cu gramatica limbii române, cu geografia, cu orientarea în spațiu, cu pronunția, cu tot ce ține de cultura generală, așa cum s-a întâmplat cu Dăncilă. Un președinte mutălău dar care, iată, s-a dovedit a fi un „Terminator de pesediști“, cum arată postările pe Facebook.

După două rânduri de alegeri-europarlamentare și prezidențiale – PSD este groghi. Numărat în picioare, ca la box. Aruncarea prosopului din colțul roșu, este o chestiune de timp. Dar, ca să nu se întâmple asta,  trebuie să se întâmple ceva. Poate chiar în perioada de pauză competițională de până la alegerile locale. Nu este suficient un congres extraordinar și schimbarea Vioricăi Dăncilă care, aseară, imediat după publicarea exit-poll-urilor, continua să se creadă, cum a făcut-o și până acum, pe altă lume. Una paralelă cu realitatea, căci nici unui om normal nu i-ar fi trecut să spună că „PSD astăzi a recâștigat încrederea cetățenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentarele din 2016 pentru a intra la guvernare”.

O declarație care spune de ce PSD a ajuns atât de jos dar, și că singura șansă de a nu coborî la 10 procente e să înceapă reformarea acestuia. Asta înseamnă o restartare a unui partid care a ajuns să gâfâie precum o locomotivă cu aburi.  Să li se interzică lui Oprișan de la Vrancea, Buzatu de la Vaslui, Bădălău de la Giurgiu și altor baroni locali să mai candideze la alegerile locale din vară. Să fie dați la o parte Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor, Orlando Teodorovici și toți ceilalți care au tras partidul în jos. E singura șansă ca PSD să-și revină cât de cât. Altfel, oricât de frumos ar fi ambalat, rahatul tot rahat rămâne și va continua să pută ca și până acum, dacă nu chiar mai rău.

 

Autor Victor Nafiru 25 Noiembrie 2019, 12:31 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii