Care relaxare fiscală?

De Mihai Vintilă 07 Octombrie 2015, 09:37 Editorial

Tot sunt înnebunit cu relaxarea fiscală pe care chipurile un guvern socialist de tipul Ponta ar fi făcut-o prin nou Cod Fiscal. Care relaxare fiscală întreb că eu unul nu înţeleg cum creşterea taxării este o relaxare. Să o luăm pe puncte.

Avem o reducere a TVA de la 24% la 20%. În afara faptului că a doua valoare e mai de bun simţ tot este una din cele mai mari din UE aşa că unde e relaxarea fiscală.sunt sigur că cu un TVA de 20% încasările la buget se vor mări.

Cresc impozitele pentru PFA-uri la un nivel nemaivăzut. Sunt în acest moment cca 450000 de astfel de mici antreprenori care de anul viitor văr fi cocoşaţi cu CASS de 5,5% pe toate încasările până la un nivel de cinci ori salariul minim. Adică dacă un mic croitor care munceşte legal ca PFA câştigă legal 5000 de lei el va plăti statului degeaba, pentru că majoritatea deja au contracte individuale cu casa de pensii, încă 5,5 % din aceşti bani deci undeva la 275 de lei pe lună. Într-un an se ajunge la sume frumoase dacă adunăm de la acel aproape jumătate de milion de mici antreprenori.

În plus nimeni nu discută de creşterea impozitelor locale, de creşterea impozitării pe clădiri care în unele situaţii se poate dubla. Da, încă nu au luat aceste măsuri consiliile locale care în anul 2016, după ce vor avea legislaţie, vor începe să o facă.

Atunci întreb de unde relaxare fiscală? Unde văd ei taxe mai mici şi mai puţine? Nu ştiu nici o taxă care să se fi desffinţat sau două măcar care să se fi comasat.

Eu unul care nu stau cu mâna la bugetul statului nu le văd. E şi asta o politică de a prezenta negrul alb şi invers. Oricum minciuna politicienilor cred că va duce de râpă şi economia care mai funcţionează în ţara asta.

 

Autor Mihai Vintilă 07 Octombrie 2015, 09:37 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii