Braila a iesit iar cu fata sifonata

De Mihai Vintilă 03 Noiembrie 2011, 16:41 Editorial
Cum era de asteptat media nationala nu a iertat intamplarea in care doua grupari de romi, una braileana si alta din Calarasi, s-au certat.

Totul a pornit de la un aranjament de casatorie intre doi minori. Nu ma intereseaza ce si cum cu nunta oamenilor pentru ca  sunt liberi sa faca ce vor. Ma intereseaza faptul ca pornind de la aceasta altercatie Braila este prezentata la nivel national drept un paradis al clanurilor, o jungla unde dreptatea se face cu bata si unde politia este doar spectatoare.

Uneori o astfel de imagine poate ca este adevarata dar in acest caz chiar ca nu se punea problema. In goana dupa spectaculos uitam sa facem precizarile care se cuvin iar prezentarea truncheata arunca o anatema asupra unui intreg oras.

Ne miram ca nu vin investitori dar cine ar investi intr-un oras renumit pentru clanuri si batai si unde cu duiosie putem spune ca siguranta este doar o poveste pentru cei mici? Avem oameni platiti in Primarie care se oupa cu "imaginea" orasului. Asta nu este o imagine care sa fie contrabalansata macar de o reactie cata de cat a Primarului? E greu sa dai o declaratie la postul care transmite acele informatii si sa spui ca a fost dar o intamplare si ca in Braila totusi lumea circula fara sa fie batuta pe strada?

Uneori ne meritam soarta daca nu incercam macar sa o imbunatatim. Nu trebuie sa facem lucruri marete precum un pod peste Dunare ci doar faptele  minore ale vietii de zi cu zi dar cu bun simt si cu responsabilitate.

 

Autor Mihai Vintilă 03 Noiembrie 2011, 16:41 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate