Ucraina şi liniştea despre Crimeea

De Mihai Vintilă 24 Noiembrie 2015, 13:43 Editorial

De ceva vreme nu se mai vorbeşte în presa europeană despre Ucraina. Războiul de lângă noi este mai departe decât războiul de departe din Siria. Nimeni nu mai pare a se uita acolo unde doare Europa de Est şi toţi privesc spre ISIS. Ştirile din Uraina sunt din ce în ce mai puţine şi mai rele pentru ucrainieni. S-a pierdut integral oraşul Doneţk, spre Mariopol, în sud, frontul pare a se stabiliza dar în nord s-a pierdut şi oraşul Horlivka pentru a nu mai spune de Luhansk pierdut şi el integral.

Singurul răspuns coerent al Ucrainei a fost întreruperea curentului acum două zile în Crimeea. Singura măsură cât de cât logică pe care acest stat o putea lua de mai de mult dar la care a apelat abia acum. În rest frontul se ţine în lupta patrioţilor şi a miliţiilor private. Armata ucrainieană e total depăşită de situaţie, de tacticile de luptă de gherilă, de sistemul de comandă pro-rusă.

Nimeni nu mai vorbeşte despre aceste fapte, despre situaţia de acolo iar ea pare a fi înmormântată în presa română. Pentru noi cred că aceste informaţii din Ucraina sunt importante şi nu putem lăsa aceste informaţii moarte sau de pagina a doua. România este direct interesată de ceea ce se întâmplă în Crimeea şi în Ucraina. Să luăm aminte la fapte şi să tragem concluziile noastre.

 

Autor Mihai Vintilă 24 Noiembrie 2015, 13:43 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii