Ce avem noi aici? Si unde mergem noi, domnilor?

De Virgil Andronescu 28 Iunie 2016, 14:23 Editorial

Interesanta evolutie: dupa ce unii au castigat mandate in Consiliile Locale Municipale si in Consiliile Judetene, nu mai sunt prezenti absolut deloc pe reteaua de socializare Facebook. Si sa nu ne facem iluzii ca-i vom intalni pe vreo strada la plimbare, in vreo piata la cumparaturi ori prin vreun autobuz!

Important este ca ei exista. Cu mult timp inaintea scrutinului de pe 5 iunie, nu mai puteai naviga linistit pe internet din cauza reptilienelor ce se instalasera pe unde nici cu gandul nu gandeai. S-au volatilizat instantaneu si chiar daca ii cauti cu lupa ori cu lupu' , tot nu-i gasesti! E clar ca s-au dus acolo numai si numai ,,pentru interesul cetateanului"! De-acum inainte, cam vreo 4 ani ani, nu le vom mai vedea fetisoarele rumene si bucalate, dar nici kilogramele acumulate pe trupsoarele lor spetite de munca ,,in folosul cetateanului"! Si daca esti atent la componenta acestor Consilii, nu se poate sa nu observi ca sunt cam aceiasi indivizi din legislatura trecuta, ca pe ici pe colo s-au mai facut rocade C.L.M.-C.J. si invers, ca s-au mai intors la ,,vatra luminoasa" a pamantului natal cate unii de prin Parlament, ca fata de ceea ce au votat cetatenii acum totul e o varza tocata, stricata si urat mirositoare; ca dupa indelungatele ,,batalii" din ,,razboiul negocierilor" s-au nascut stuto-camile si sobolimbozauri; ca privind, fie si numai cu un ochi, atent ar mai fi de observat si ce fel de profesii si meserii au alesii locali ai neamului prost; toate acestea sunt acum adunate intr-un ghiveci care, desi foarte mixat, dupa un ,,hocus-pocus" nocturn, s-a transformat intr-unul eterogen si fara de substanta! Acum cand totul e bine si frumos, cand toate sunt ,,mandria tarii", analizez internetul si nu mai gasesc nici pe fostii candidat acum alesi, dar nici pe cei care le tranteau like-uri sau comentarii acide, ori pe acei ,,viteji" care-i mangaiau pe crestet pe multi dintre candidatii de atunci.

Oare unde or fi disparut?! Sa-i fi inghitit urnele?! S-or fi teleportat prin cine stie ce locuri linistite si cu fotolii calde?! Majoritatea exemplarelor din acest areal- cu flora si fauna ,,exotica", ne-au sporovoit pe timpul campaniei despre ce vor face ei si cum vor curge rauri de lapte si miere pe toate strazile si pana prin toate coclaurile patriei. Bineinteles ca atunci cand erau intrebati ce au facut in mandatele trecute, raspundeau numai ca vor face si vor drege dupa ce vor fi realesi! In toate ,,dezbaterile", ,,confruntarile" de toata ocara se plangeau si se vaitau ca- argumentand politic, ca merg in C.L.M.-uri si C.J.-uri, nu pentru indemnizatiile ridicol de mici, ci pentru a se ,,bate" pentru mai binele cetatenilor.

Cu infime exceptii, ii mai vedeti pe vreo unul discutand cu poporul pe Facebook? Nu mai sunt vazuti nici macar cei care au ramas doar ,,candidati", daramite cei ,,alesi"! O mare vrajeala facuta atunci de majoritatea exemplarelor- fie ele in libertate, in captivitate ori in standby, a fost aceea cu iepurasul european ,,UE", care acum da din colt in colt, speriat mai ceva decat de bombe. Mai tineti minte cum ni se spunea ca iepurasul va veni la fiecare dintre noi- incarcat de daruri, nu numai de Paste, ci in fiecare zi?

Uite ca acum iepurasul magic a inceput sa cam napirleasca! Alesii locali, manati de propriile interese cat si de interesele celor de la centru, continua sa ne indoape cu propaganda ieftina proUE, chiar si acum cand totul este mai evident ca niciodata ca in cea mai mare parte de-acolo ni se trage raul. Se mai vorbeste pe undeva de cazul HexiFarma ( transformat de presa in SexyFarma ), de cazul ,,Colectiv" ( devenit un Colectiv- masa de manevre politice ), s.a.m.d? Au inceput- pregatirile pentru ( pre ), campania alegerilor parlamentare si din nou vor iesi la rampa- in primul rand pe Facebook, diverse specimene din cine mai stie ce specii taratoare si subversive din marele Zoo al politicii Carpato-Danubiano-Pontice! Vor fi iar ,,dezbateri" si ,,confruntari" serioase pe Facebook, intre potentii junglei, taratoarele boschetilor, mamiferele ,,codate"- agatatoare prin copaci, si largul public internaut votant.

Dupa ce-si vor lua si relua locurile in fotoliile parlamentare, oare le vom mai vedea vreodata fetele grasune si le vom mai auzi vreodata pr-omisiunile despre Europa si binefacerile ei?! Vom ramane iar ca prostii, chiar mai prosti decat pana atunci, si vom continua sa ne intrebam, desigur ca tot pe Facebook: Ce avem noi aici? Si unde mergem noi, domnilor?

 

Autor Virgil Andronescu 28 Iunie 2016, 14:23 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii