Valorile traditionale democratice au fost abandonate

De Ivan Cristian Gabriel 08 August 2014, 11:07 Editorial
Guvernul SUA este  atent la respectarea drepturilor omului în alte țări , amenințând în mod constant pe cei care le  încalcă cu instanțele și pedeapsă. Este timpul pentru ei să acorde  atenție la propriile lor probleme în acest domeniu ? Ar putea fi faptul că ei au ajuns atât de departe încât o gravă criză politică , o revoluție poate fi de așteptat în Statele Unite ? Nu cu mult timp în urmă a existat un val de publicații în mass-media cu privire la securitatea națională si măsuri luate în Statele Unite Toți autorii au observat natura lor paranoica , și pregătirile intense pentru un colaps ipotetic urmau să fie finalizate până la începutul lunii octombrie . Unii au vazut în aceasta o pregătire pentru un război civil care ar putea fi declanșat de criza bugetului .

Cel mai probabil , acesta din urmă este adevărul , pentru că în ajunul Războiului Civil , este logic de a oferi viteze și prevederi în regiunile care sunt de partea ta . Statele care urmau să primească ajutor erau cele care au votat pentru Obama.Cu toate acestea , zelul cu care autoritățile americane se pregătesc pentru diferite tipuri de dezastre este de retinut, deoarece tendința a luat avant pentru o lungă perioadă de timp . Oricine ar putea argumenta că problemele de securitate națională sunt importante , iar această practică există în orice țară , dar Statele Unite au propria abordare , personala fata de această problemă .La sfârșitul anului 2012 , The New York Times a publicat un articol lung, în care a cerut cetățenilor să se pregătească pentru un colaps major. Se pare că Barack Obama este pregătit pentru a preveni un război civil și manifestările de totalitarism . Cu toate acestea , măsurile care au fost anunțate în această publicație au fost manifestarea cea mai izbitoare a totalitarismului din care publicul american trebuie să fie salvat . Departamentul de Securitate Internă are atributii de supraveghere totală  peste populația țării . Această organizație a fost creată după 9/11 , și este înzestrata cu putere aproape nelimitată . Angajații săi au dreptul de a aresta , a elimina fizic , a supraveghea in  totalitate pe cineva pe care guvernul SUA il anunță ca " dușman al poporului " sau un terorist . Departamentul are numeroasi informatori împrăștiati în toate straturile societății americane și i se alocă fonduri enorme de la bugetul federal .

Statele Unite este departe de alte țări în ceea ce privește numărul de deținuți , cu peste 700 de deținuți pe fiecare 100 000 de persoane . SUA sunt chiar înainte de China și Rusia ( se ridică întrebarea care merită de fapt să fie numită " axă a răului " ) . Sistemul judiciar american are un caracter represiv pronunțat . De exemplu , în California , o persoană poate obține o condamnare pe viață pentru un furt mărunt dacă a avut antecedente penale . Acest lucru este în contradicție cu prevederile din Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice, ratificat de Statele Unite , precum și principiul de bază al dreptului roman - " non bis in idem " ( " nu de două ori pentru aceeași " ) .Infamul  Guantanamo Bay în mod repetat criticat de organizațiile pentru drepturile omului, pentru încălcarea drepturilor omului , tortură și abuz de prizonieri a fost desfiintat doar relativ recent , sub o presiune considerabilă din partea comunității internaționale .

Există , de asemenea, numeroase zvonuri despre exerciții speciale efectuate de către agențiile de informații americane dedicate pentru suprimarea de revolte populare ipotetice . Diferite situații sunt modelate . De exemplu , în 1984 , SUA a efectuat exerciții sub numele de cod Rex - 84 , in care a lucrat la modul de acțiune în caz de criză politică . Ca răspuns , Constituția va fi suspendata , iar puterea absolută va fi transferata la presedinte , urmate de controlul militar al populației .Putem presupune că acestea sunt doar zvonuri , dar , așa cum se spune , nu există fum fără foc . Se pare că știrile de acest fel produc o impresie foarte negativa asupra americanilor obișnuiți , inclusiv neîncrederea crescândă în instituția  guvernului .Mulți observatori au remarcat faptul că națiunea americană  trece printr-o criză gravă în acest moment în istoria sa . Acest lucru este indicat de către o creștere a numărului de sinucideri și boli mentale . De ce este acest popor activ , vibrant , care a reusit sa construiasca orase , fabrici ,națiunea care a dat lumii atât de multi mari artiști , scriitori și personalități politice proeminente ajunge într-o stare deplorabilă ?

În scopul de a înțelege motivul aparitiei acestui fenomen ar fi bine să ne amintim că identitatea națională a tinerilor națiunii americane se bazează pe libertatea individului ca valoare supremă . Libertatea este cu adevărat Dumnezeu și idol al Societatii Americane  formata din fugari care au părăsit lumea veche pentru libertate . Americanii au tendința de a aplica această noțiune de libertate doar pentru ei înșiși , și nu sunt preocupați de exportul la alții . Ei percep chiar și cea mai mică limitare a drepturilor individuale și integritatea personală extrem de dureros .La acea vreme , autoritățile americane au folosit această calitate înnăscută la americani in scopuri destul de pragmatice . În timpul Războiului Rece etichetarea lagărul socialist totalitar , și întreaga propagandă anti - sovietică sa bazat pe această noțiune . Declarandu-se războinici ai luminii , luptători pentru libertate la nivel național și internațional , Statele Unite ale Americii a făcut o schimbare majoră în ideologia naționala americana , consolidand convingerea maselor în dreptatea sa .Riscurile pentru SUA sunt inflație de amenințărilor teroriste , crearea de condiții favorabile pentru creșterea isteriei despre terorism și , pe de altă parte , crearea de condiții favorabile pentru atacuri teroriste . Ele sunt baza pentru eliminarea planificata , pe etape, a acestor drepturi și libertăți prevăzute de Constituția Statelor Unite și înghesuirea în conștiința publicului american a ideii ca, criza din societatea americană  se va înrăutăți .

Judecând după modul în care criza  sistemului capitalist din Vest este în curs de dezvoltare , nu există oportunități pentru o reformare în timp util a societății americane . Prin urmare , SUA probabil ca se va confrunta cu o răsturnare socială gravă . Dar elita americana a fost de mult timp pregătita pentru acest lucru,dovada fiind directiva data de Ronald Reagan REX - 84 , potrivit căreia Statele Unite construiesc lagăre de concentrare cu capacitate de 16 de milioane de oameni .Nu există date secrete aici , căuta pe REX - 84 on-line si vei vedea toate fotografiile . Mașina militara americana este construita de militari pe bază de contract , și  în circumstanțele actuale, este formată din păturile sociale inferioare . Această armată este mental gata să înceapă un război împotriva propriei populații . Au existat numeroase exerciții privind participarea forțelor armate la suprimarea de  rebeliuni  .Mai mult , ele au fost practic implementate în timpul inundațiilor din New Orleans . 

Elita americana este gata pentru revolte , rebeliuni , și suprimarea populației cu forța și armele . Nu sunt în creștere preocupări în societatea americană în această privință , în special în rândul persoanelor care au acces la informațiile relevante . Evident , în partea intelectuală a forțelor armate ale Statelor Unite resentimentele fata de serviciile speciale sunt în creștere . Un exemplu în acest sens este fenomenul  Snowden , dar el nu este cu siguranță singur . Omul care a decis să facă acest lucru ar putea face acest lucru numai în cazul în care el știa că are sprijin în mediul său , sprijin moral . El a fost văzut ca un erou . Pentru a rezuma , putem spune că americanii ca  națiune trec printr-o perioadă dificilă . Valorile lor tradiționale democratice au fost abandonate . Acest lucru poate fi atribuit efectelor sistemului capitalist care se găseste la apogeu  și este forțat să " strânga șuruburile " pentru a rezista . Cu toate acestea , faptul rămâne notoriu, libertatea americana a devenit a treia roată la masinaria intereselor elitei capitaliste a SUA și a conducerii ei militare.

 

Autor Ivan Cristian Gabriel 08 August 2014, 11:07 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii